AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi’nde Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ile bir araya geldi. İkili arasındaki görüşme yaklaşık 1 saat sürdü.

Erbakan, Erdoğan'ı kapıda karşıladı. Erdoğan’a, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ve AKP Genel Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım da eşlik etti.

Erdoğan'ın parti genel merkezinden ayrılmasının ardından bir basın açıklaması düzenleyen Fatih Erbakan, 14 Mayıs seçimlerine Cumhur İttifakı altında kendi logo ve adaylarıyla gireceklerini açıkladı. AKP ile imzaladıkları mutabakat metninin takipçisi olacaklarını kaydeden Erbakan, şu ifadeleri kullandı:

"Tüm seçim bölgelerinde kendi adaylarımızla ve kendi logomuzla gireceğiz. Ancak Cumhur İttifakı çatısı altında olacak. Altılı kaosa ülkemizi teslim etmemek adına milli ve kararlı bir adım attık. Ancak bununla birlikte prensiplerimizden de taviz vermeyeceğiz. Dün hangi doğru ve yanlışları dile getirdiysek bundan sonra da aynısını ifade edeceğiz. Yanlışların düzelmesi için devam edeceğiz. Dün yanlış dediğimize bugün doğru demek gibi bir duruş söz konusu olamaz.

Sayın Cumhurbaşkanımız, kuracağı hükümetle prensiplerimiz doğrultusunda hayırlı hizmetleri hayata geçirecektir. Biz de Milli Görüş Meclis'e sloganıyla başlattığımız çalışmayla seçimden sonra TBMM'de en güçlü bir şekilde temsil edilerek, milli yapıcı muhalefetle hayata geçmesinin takipçisi olacağız. Mutabakat metninin de takipçisi olacağız. AK Parti listelerinden seçime girecek adayımız yok. Bizim hükümette yer almak gibi bir talebimiz de olmadı. İttifak kararımızın hayırlı olmasını diliyorum."