Halk TV’de ye alan habere göre, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 şehri vuran 7.4 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre 76 kişi öldü, 440 kişi yaralandı ve yüzlerce bina yıkıldı. Çok sayıda vatandaş enkaz altında kaldı. Bir tarafta cep telefonlarıyla yakınlarına ulaşmaya çalışan enkaz altındakiler, bir taraftan da sosyal medyaya bağlanarak yardım çağrısında bulunuyor.

Haluk Levent bu vatandaşlardan birinin çağrısını sosyal medyada paylaştı. Aysel Yeral adlı vatandaş, enkaz altından fotoğrafını paylaşarak “Beni kurtarın” notuyla yardım istedi. Haluk Levent mesajında, “Sevgili Aysel! Şarjını muhafaza et. Ahbap yolda” dedi.

gsdggdgds

'Abla tavan üzerimizde'

Twitter’da #enkazaltındayımetiketi en çok paylaşılan mesaj oldu. Hatay’da Defne Saadet Otel Yanı’ndaki yıkılan binada bir kadın enkaz altından ablasına gönderdiği görüntülü mesajda, “Abla bak tavan üzerimizde, zor durumdayız” diyerek yardım istedi.

Enkaz altındaki kardeşlere seslendi

Pazarcık'ta deprem nedeniyle bazı binalar yıkıldı. Yıkılan bir binanın çevresinde bekleyen bir vatandaş, enkaz altında kurtarılmayı bekleyen kardeşlere seslenerek, moral vermeye çalıştı.