Puruli Kültür Sanat tarafından düzenlenen ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği, “Engelsiz Filmler Festivali” 14-16 Ekim tarihleri arasında Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek gösterimlerle başlayacak. Engelsiz Filmler Festivali, 14-16 Ekim tarihleri arasında Eskişehir'den sonra 17-23 Ekim tarihleri arasında Ankara’da sinemaseverlerle bir araya gelecek.

Türkiye’nin ilk ve tek erişilebilir film festivali olan Engelsiz Filmler Festivali’nin programında yer alan tüm filmler göremeyenler için sesli betimleme, duyamayanlar için ayrıntılı altyazı seçenekleri ile erişilebilir olacak. Festival filmleri, web sitesinden açıklanan gün ve saatlerde salonda ve çevrimiçi platform üzerinden ücretsiz takip edilebilecek. Engelsiz Filmler Festivali’nde film gösterimlerinin yanı sıra programda yer alan film ekipleri ile yapılacak söyleşiler de festivalin YouTube kanalı üzerinden izlenebilecek.

Toplamda 39 filmin gösterileceği “Engelsiz Filmler Festivali”nin bu yılki programında Ulusal Uzun Film Yarışması, Kısa Film Yarışması, Çocuklar İçin, Oditoryum, Kaleydoskop ve Onlar seçkileri yer alacak. 

Ulusal Uzun Film Yarışması’nda bu yıl; Emre Erdoğdu’nun "Beni Sevenler Listesi", Bahman Ghobadi’nin "Dört Duvar", Tayfun Pirselimoğlu’nun "Kerr", Ferit Karahan’ın "Okul Tıraşı" ve Nazlı Elif Durlu’nun "Zuhal" olmak üzere 5 film bulunuyor. Ulusal Uzun Film Yarışması’nın bu yılki jürisinde ise yapımcı Selin Vatansever Tezcan, yönetmen Kıvanç Sezer, senarist ve yönetmen Çağla Zencirci yer alıyor.

Yarışmada jüri tarafından En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo ödülleri belirlenirken, Seyirci Özel Ödülü ise izleyicilerin oylarıyla sahibini bulacak. Ödüllerin sahipleri 22 Ekim Cumartesi akşamı duyurulacak.