Elazığ'da 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Enes Kara'nın ailesinin zoruyla kaldığı Nur Cemaati'ne ait yurttaki baskılar ve gelecek kaygısı nedeniyle yaşamına son vermesini haberleştiren yazı işleri müdürünün görevden alındığı, haberin de siteden kaldırıldığı aktarıldı.

GEREKÇE 'İSTENİLEN PERFORMANSI YAKALAYAMAMAK'

Gerçek Gündem'den Fırat Fıstık'ın haberine göre; yerel yayın yapan Günışığı Gazetesi'nin, Enes Kara’nın ölümüyle ilgili internet sitesinde “Cemaat baskısına dayanamadı intihar etti” başlığıyla yayınladığı haber, bugün siteden kaldırıldı.

Haberi yapan Yazı İşleri Müdürü Faik Akgün'ün, gazetenin sahibi Nafiz Koca tarafından toplantıya çağrıldığı belirtildi. Toplantıda hem Koca hem de gazetedeki diğer kişiler tarafından eleştirilen Akgün'ün, Yazı İşleri Müdürlüğü görevinden alındığı ifade edildi. Görevden alınma gerekçesinin ‘istenilen performansı yakalayamamak’ olduğu söylendi. Akgün işten çıkarılmazken, bunun sebebini de 'resmi ilan gelirlerinden dolayı sabit bir çalışan sayısının olma zorunluluğu' olarak açıkladı.

HABER SONRASI ONLARCA TEHDİT ALDI

Haberin yayında kaldığı süre boyunca, Akgün'ün onlarca tehdit telefonu aldığı ve bunlardan bazılarının da kendilerini cemaat mensubu olarak tanıttığı kaydedildi. 

Akgün’ün aktardığına göre, cemaat mensubu olduğunu söyleyen bir kişi “Allah nurunu tamamlayacak. Sizin gibi kafirler de helak olacak. Hepinizi helak edeceğiz” derken başka bir kişi Akgün’ü yine kafir olmakla suçladı ve “Sizi tanıyoruz, CHP’ye hizmet ediyorsunuz” diyerek hakaretler yağdırdı. Akgün, başka bir tehdidin de Arapça yapıldığını belirtti.