Enerji yatırımları için Adana, Afyonkarahisar, Aksaray, Artvin, Aydın, Denizli, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Isparta, İzmir, Kastamonu, Kilis, Mersin ve Osmaniye’deki bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi. 5 ilde bulunan bazı alanlar ise orman sınırları dışına çıkarıldı.

Enerji yatırımları ve afet riski bulunan bölgelerin ıslahı amacıyla bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararları, bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı. Öte yandan, Tekirdağ’da bir alan Özel Endüstri Bölgesi ilan edilirken, 5 ilde bazı bölgeler orman sınırları dışına çıkarıldı. Planlanan enerji yatırımları ve bu çerçevede yapılacak kamulaştırma kararları şöyle:

ENERJİ YATIRIMLARI İÇİN 15 İLDE ACELE KAMULAŞTIRMA KARARI

- İzmir’in Aliağa ilçesi, Helvacı Mahallesi'ne doğal gaz arzı sağlanması amacıyla planlanan doğal gaz dağıtım hattı güzergâhında kalan taşınmazların, tapuda Hazine adına tescil edilmek üzere Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından acele kamulaştırılması kararlaştırıldı.

- Adana, Afyonkarahisar, Aksaray, Artvin, Aydın, Denizli, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Isparta, İzmir, Kastamonu, Kilis, Mersin ve Osmaniye’de enerji nakil hatlarının yapımı amacıyla söz konusu güzergâhlara isabet eden taşınmazlarda elektrik dağıtım tesis yerlerinin mülkiyet şeklinde, hat emniyet sahalarının ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.

- Denizli’nin Honaz İlçesi, Kocabaş ve Gürlek Mahalleleri sınırları içerisinde bulunan 691 bin 967 metrekarelik özel mülkiyete konu taşınmazların, Denizli Makina İhtisas Organize Sanayi Bölgesi alanında gerçekleştirilecek yatırım faaliyetlerinin ivedilikle hayata geçirilmesi amacıyla Denizli Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.

RİZE’DE DERE YATAĞI ISLAH ÇALIŞMALARI İÇİN KAMULAŞTIRMA

Rize’nin İyidere ilçesine bağlı Merkez Mahallesi, Menderes Caddesi'nde bulunan 108 ada, 1,2,3,4,5 ve 6 parsel numaralı taşınmazlar ile 112 ada 11 parsel numaralı taşınmazın, ilçe merkezinde bulunan dere yatağına taşkın ve sel riskine karşı ıslahın yapılması amacıyla İyidere Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.

5 İLDE BAZI ALANLAR ORMAN SINIRLARI DIŞINA ÇIKARILDI

Sakarya, Kocaeli, Zonguldak, Rize ve Balıkesir’de bulunan bazı alanların orman sınırları dışına çıkartılması hakkındaki kararın yürürlüğe konmasına karar verildi.

TEKİRDAĞ’DA BİR ALAN ÖZEL ENDÜSTRİ BÖLGESİ İLAN EDİLDİ

Tekirdağ’ın Kapaklı ve Çerkezköy ilçelerinde bulunan ve ekli haritada sınırları gösterilen alanın Çerkezköy Özel Endüstri Bölgesi olarak ilan edilmesine karar verildi.