Endonezya'nın Sumatra Adası'nda etkili olan şiddetli yağışların neden olduğu sel ve toprak kaymalarında en az 10 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda ev sular altında kaldı.

KUZEY SUMATRA'YA BAĞLI SİBOLGA'DA EN AZ 5 KİŞİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI


Arama kurtarma ekipleri, Kuzey Sumatra'ya bağlı Sibolga kentinde en az 5 kişinin cansız bedenine ulaştıklarını, 3 kişinin yaralandığını ve 4 kişinin ise halen kayıp olduğunu bildirdi. Bölgedeki evler ve altyapı hasar gördü.

ORTA TAPANULİ'DE TOPRAK KAYMASI 4 KİŞİNİN ÖLÜMÜNE YOL AÇTI


Orta Tapanuli bölgesinde meydana gelen toprak kaymasında 4 kişinin hayatını kaybettiği, şiddetli yağışların yol açtığı sellerin yaklaşık 2 bin binayı sular altında bıraktığı aktarıldı. Yetkililer, kurtarma ve hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor.

GÜNEY TAPANULİ'DE BİR CAN KAYBI, YÜZLERCE EV ETKİLENDİ


Güney Tapanuli'de sel ve toprak kayması sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiği; 470 evin sular altında kaldığı bildirildi. Bölge sakinleri tahliye edilirken, acil yardım çadırlarının kurulduğu açıklandı.

YETKİLİLER HALKI TAHLİYEYE ÇAĞIRIYOR


Yetkililer, yüksek risk altındaki alanlarda yaşayanların derhal tahliye edilmesi uyarısında bulundu. Arama kurtarma ekiplerinin yanı sıra yerel yönetimler ve yardım kuruluşları, etkilenen bölgelere acil yardım malzemesi ve sağlık desteği ulaştırıyor. Bölgedeki olumsuz hava koşullarının sürmesi beklenirken, yetkililer yeni heyelan ve taşkın riskine karşı dikkatli olunmasını istiyor.

Hasar tespit ve arama kurtarma çalışmaları devam ediyor; yetkililer kayıp kişilerin bulunması ve etkilenenlerin güvenli bölgelere taşınması için çalışmalarını yoğunlaştırdı.