Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde AKP eski milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından 14 Haziran 2018 tarihinde eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralı olarak kurtulan DEM Parti Urfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, Ankara’da Adalet Bakanlığı önünde iftarını açtı.

Emine Şenyaşar, tutuklu oğlunun serbest bırakılması talebiyle başlattığı Adalet Nöbeti eylemi 51’inci gününde devam etti.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Şanlıurfa Milletvekili oğlu Ferit Şenyaşar ile birlikte tekerlekli sandalye üzerinde Meclis’ten Adalet Bakanlığı’na kadar üzerinde “Adalet” yazan dövizi taşıyarak gelen Emine Şenyaşar, bakanlığın önünde ağıtlar yakarak adalet talep etti.

Şenyaşar, tutuklu bulunan oğlu Fadıl Şenyaşar’ın haksız yere tutuklandığını söyleyerek, serbest bırakılmasını istedi.

Eylemin ardından anne Şenyaşar ve vekil Şenyaşar ikinci iftarını da Bakanlığın önünde açtı.

İHD’DEN DESTEK

Bakanlık önünde iftarını açan Şenyaşar’a İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Hüseyin Küçükbalaban, İHD Ankara Şube Eşbaşkanı Aslı Saraç ve İHD avukatları ziyarette bulundu.

İftar sonrası Şenyaşar ailesi ve İHD Eş Genel Başkanı, Ankara Şube Eşbaşkanı ve avukatlar Meclise kadar yürüdü.

İHD’nin X hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Şenyaşar Ailesi 6 yıllık Adalet mücadelesini Ankara'da Adalet Bakanlığı önünde devam ettiriyor. Şenyaşar Ailesinin adalet mücadelesinde onlarla yan yana durmaktan onur duyuyoruz. Gücünü adalet talebinden alan her direniş haklıdır. Bir an evvel faillerin ortaya çıkarılması, yargılanması ve Fadıl Şenyaşar’ın tahliye edilmesi talebi, adli makamlarca derhal karşılanmadır.”