CHP Manisa Milletvekili  Vehbi Bakırlıoğlu TÜİK’in enflasyon rakamlarının gerçeği yansıtmadığının en açık kanıtının emeklilere yapılan ek zamlar olduğunu ve TÜİK’e göre yapılan zamlar yetersiz olduğunu iktidar da kabul ediyor ki Mecliste kanun çıkararak ek zamlar yapmak zorunda kaldıklarını belirtti.


Bakırlıoğlu “Biz bunu Mecliste defalarca dile getirdik, ikaz ettik; bu 5 puanlık artışın çok az olduğunu belirtmiş olmamıza rağmen bizi dinlemediniz, şu anda böyle bir önergeyle düzeltme yoluna gidiliyor. BAĞ-KUR ve SSK emeklilerine yüzde 5'lik refah payı verilerek maaş zammı yüzde 42,57'ye çıkarılmak istenmekteydi hatta bu oran iktidarın verdiği önergeyle memur emeklilerinde olduğu gibi yüzde 49,25'e çıkarılacak; en düşük emekli maaşlarını iki defa arttırmışız, refah payları vermişiz. Dikkat ederseniz bu ülkede ocak ve temmuz aylarında en önemli tartışma konusu emekli maaşlarına ve asgari ücrete yapılacak olan zam oranları. Sizce neden?


"Efendim, iktidarımız emeklileri çok seviyor, emeklilerimizi enflasyona ezdirmemek için devamlı refah payı veriyoruz." falan demeyin sakın çünkü iktidarınız döneminde emeklilerin millî gelirden aldığı pay her geçen yıl azaldı.


Hissedilen enflasyon bir itiraftır


Her seferinde emekli maaşlarıyla ilgili düzenleme yapmak zorunda kalıyoruz? Çünkü dünyanın en fazla enflasyonunun yaşandığı ülkemizde TÜİK'in enflasyon verilerinin gerçeğin yanından bile geçmemesinden kaynaklanmakta. Zaten"Ülkede bizim hesabımıza göre enflasyon yüzde 64 ancak vatandaşın hissettiği enflasyon yüzde 129 diyen TÜİK'in açıklaması itiraf niteliğindedir.”diye konuştu. 


En düşük emekli maaşı 17.000 lira olmalı


CHP'nin her zaman en düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyinde olması gerektiğini savunduğunu hatırlatan Bakırlıoğlu, mecliste konuyla ilgili defalarca verilen önergelerin AKP ve MHP oylarıyla reddedildiğini ifade etti. Bakırlıoğlu “.Emekliye reva görülen bu sefalete artık dur demenin zamanı geldi. 31 Martta emekliler bu iktidarı sandıkta emekli edecektir.”dedi.