Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) kasım ayı enflasyon verilerini açıklamasının ardından, emekli maaşlarına ocak 2025'te yapılacak zam için temel alınan 5 aylık enflasyon farkı netleşti. Temmuz-kasım dönemini kapsayan fark yüzde 11,12 olarak hesaplandı.

OCAK ZAM ORANI ARALIK ENFLASYONU İLE NETLİŞECEK


Söz konusu oran, ocak ayındaki artışın bir kısmını oluşturuyor. Emekli maaşlarına yapılacak nihai zam oranı, aralık ayı enflasyonunun da açıklanmasıyla tam olarak belli olacak. Aralık verilerinden sonra hesaplanacak toplam oran, doğrudan emeklilerin kök aylıklarına eklenecek.

Ekonomi yönetimi, bu yıl için "refah payı" adı altında ek bir artış yapılmayacağını önceden duyurmuştu. Bu nedenle, ocak zammı yalnızca enflasyon farkından oluşacak. En düşük emekli maaşına yapılacak artış için ise hükümetin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) yeni bir yasal düzenleme getirmesi bekleniyor. Memur ve Emekli Sandığı emeklilerinin maaş artışı ise enflasyon farkına ek olarak toplu sözleşme hükümlerine göre belirlenecek.