Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanlığı adayı konusunda uzlaşmazlık sonrası yaşanan gelişmelerden sonra 4 Mart’ta olağanüstü toplanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), kapsamlı tartışmalar yürüttü. Toplantıda Cumhurbaşkanlığı adaylığı ve seçime dair tartışmalar Emek ve Özgürlük İttifakı toplantısına bırakıldı. 

TEMEL GÜNDEM DEPREM 

Toplantıda temel gündemi Mereş merkezli depremlerde 11 kentte enkaz altında cenazelerin çıkarılması olan HDP, tüm yapı ve kurullarıyla bölgede sürdürülen çalışmalara yoğunluk verme kararını yineledi. İl ve ilçe örgütlerinin çalışmalarını konteynırlarda sürdüren HDP, Kadın Meclisi ve Gençlik Meclisi, milletvekilleri, parti kurulları ve gönüllülerle birlikte deprem bölgelerinde kalmaya devam edecek. Enkazın altında olan binlerce insanın cenazelerinin defnedilmesine öncelik veren HDP, yeniden inşa çalışmalarına ağırlık verecek. 

HDP SEÇİMLERE HAZIR

Seçim gündemine dair de MYK’de kapsamlı tartışmamlar yürütüldü. İttifak yapısı, bileşenleri ve kurullarıyla seçim hazırlıklarını tamamlayan HDP, deprem bölgesinde çalışmalarını aksatmadan seçim startının verilmesinin ardından sahaya inecek. 

NİHAİ KARAR İTTİFAK TOPLANTISINDA

Millet İttifakı’nda yaşanan krizlerin de ele alındığı toplantıda, deprem nedeniyle ikinci plana alınan HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı çıkarma yönündeki eğilimi de gözden geçirildi. HDP, yürütülen bu tartışmaları, Emek ve Özgürlük İttifakı’nın önümüzdeki günlerde gerçekleştireceği toplantının gündemine taşıyacak. Son karar, Emek ve Özgürlük İttifakı’nın toplantısında verilecek.

ÜÇÜNCÜ YOL’UN GÜÇLENDİRİLMESİ 

Ancak HDP Üçüncü Yol’un güçlendirilmesi ve ittifak yapısının genişletilmesi kapsamında çalışmalarını da yürütmeye devam ediyor. Kimi siyasi partilerin Emek ve Özgürlük İttifakı’na katılma yönünde eğilimleri olduğu ve kimi görüşmelerin de yapıldığı öğrenildi.