AKP'li Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, ikinci depremin merkez üssü olan Maraş Elbistan'da arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığı, gelen ihbarların tamamının sonuçlandırıldığı yönünde Twitter paylaşımında bulundu. Sosyal medya kullanıcıları, bölgede henüz ulaşılamayan çok sayıda enkaz olduğunu belirterek Gürbüz'e tepki gösterdi. Gürbüz, "AFAD yetkilileri, kendilerine gelen tüm ihbarların değerlendirilip ivedilikle sonuçlandırıldığını ve yeni bir ihbarın olmadığını bildirmiştir. Çalışmaların devamlılığı açısından ihbarların AFAD kriz merkezine şahsen yapılması istenilmektedir" dedi.

Mehmet Gürbüz'ün tweeti

PAYLAŞIMI TEPKİLER ÜZERİNE SİLDİ

Gürbüz'ün paylaşımına çok sayıda sosyal medya kullanıcısı tepki gösterdi. Yurttaşlar, çalışmaların depremden bir gün sonra ancak başladığını, hâlâ ulaşılamayan çok sayıda enkaz olduğunu belirtti.

"AFAD MERKEZİNE ŞAHSEN BAŞVURU" ŞARTI 

Gürbüz, tepkiler üzerine paylaşımını silip ardından "Önemli ! AFAD yetkilileri, kendilerine gelen tüm ihbarların değerlendirilip ivedilikle sonuçlandırıldığını ve yeni bir ihbarın olmadığını bildirmiştir. Çalışmaların devamlılığı açısından ihbarların AFAD kriz merkezine şahsen yapılması istenilmektedir" paylaşımını yaptı.