İSTANBUL (AA) - Eksim Holding tarafından Dicle Elektrik desteğiyle yenilikçi iş fikirlerinin gelişimine katkı sunmak amacıyla başlatılan Eksim Pulse Girişim Hızlandırma Programı ilk mezunlarını verdi.

Eksim Holding'ten yapılan açıklamaya göre, Eksim Pulse Girişim Hızlandırma Programı mezunları, geliştirdikleri yenilikçi teknolojilerini sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen Eksim Pulse DemoDay etkinliğinde anlattı.

106 girişim arasından seçilen 7 ekip, 4 ay boyunca eğitim ve mentörlük süreçlerinden geçerek projelerini geliştirme ve Eksim Ventures'tan yatırım alma fırsatı yakaladı.

Toplam 700 bin lira nakit desteğin de sahibi olan ekipler böylece, enerjinin geleceğine yön verecek projeleriyle girişim ekosistemine dahil olarak işlerini bir adım daha öteye taşıdı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Eksim Holding Teknoloji, Ar-Ge ve İş Geliştirme Başkanı Uğur Mutluhan Oruncak, şunları kaydetti:

"İlk programımız enerji sektörüne yönelik projelere odaklandı. Bu kapsamda Eksim Holding olarak üstlendiğimiz yenilenebilir enerji misyonuna katkı sunan ve sürdürülebilir geleceğe yön vereceğine inandığımız projelerin ekiplerini, dört ay boyunca teorik eğitimler, mentörlük, ofis imkanı ve nakit ödüller ile destekledik. Bu destek kapsamında da holding şirketlerimizden Eksim Ventures öncülüğünde enerji sektörüne yönelik sürdürülebilir çözümler sunan yeni nesil girişimlerin büyümelerine katkı sağlıyoruz. Verim odaklı yapay zeka temelli iş fikirleri geliştiren tüm ekiplerimizi gönülden tebrik ediyorum. Eksim Holding olarak yerli girişim ekosistemini yatırımlarımızla desteklemeyi sürdüreceğiz."

Dicle Elektrik Genel Müdür Yardımcısı Şeref Korhan da Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki 6 ilde elektrik dağıtım hizmeti sunan şirketin dijital altyapı dönüşümüyle başta tasarruf olmak üzere bölgeye önemli kazanımlar sağladığını ifade etti.

Korhan, 2,2 milyon aboneye "kayıpsız-kesintisiz-kaliteli" elektrik dağıtım hizmeti sunduklarını belirterek, "Bu hizmeti sunarken dünyada enerji ihtiyacının her geçen gün arttığını görüyor ve yapılan yenilikçi çalışmalara katkı sunmak için Ar-Ge merkezimizde ulusal ve uluslararası çalışmalara imza atıyoruz. Eksim Pulse ise ilk programında enerji sektörünün girişimlerine destek vermek için yola çıktı. Biz de bu yolculukta Dicle Elektrik olarak kendilerini desteklemekten mutluluk duyduk. Girişimleriyle yeni nesil enerji sistemlerine güç katacak projelerin sahipleri olan takımlarımızı tebrik ediyoruz. Bu alanda yapılan çalışmaların, gelecek nesillerin çevreci bir anlayışla enerjiye erişimini kolaylaştıracağını gururla söyleyebilirim." değerlendirmesinde bulundu.