İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Vira Kavşağı'nın açılış töreninden sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ekrem İmamoğlu, AKP'nin İBB adayı Murat Kurum'un İBB çalışanlarının özlük haklarını iyileştirme ve maaş artırımı vaadi hakkında, "Bugün 7.500 lirayı emekliye reva gören anlayış, bizimle  çalışanlarımız ile aramızı bozmaya kalkmasın. Bunu anlayamaz bile onların anlayacağı tek iş 'poşet' işidir. Atılan tweet çok önemli değil, o 'arsa yıkıldı' gibi bu da sanal bir duyuru" dedi.

İmamoğlu, Kurum'un Anadolu Ajansı (AA) tarafından konuşmalarının düzenli olarak yayınlanıp kendisi hakkında yayımlanmaması hakkında şunları dile getirdi:

"Bırakın onu TRT'ye bakın. Benim aleyhime 100 tane yayın bulursunuz, kul hakkı yemek böyle bir şeydir. Allah'a havale ediyorum"

İmamoğlu ne demek istedi?

Murat Kurum, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı döneminde market poşetlerini 25 kuruş yapmıştı. Kurum, 2022'de de poşete zam gelmeyeceğini 'müjdelemişti'. CHP Milletvekili Mustafa Adgüzel, geçtiğimiz günlerde de, ""Murat Kurumu biz bakanlığından biliyoruz. Tüm bakanlık kariyeri, bakanlığın çevre ile ilgili bölümü için 25 kuruşluk çöp poşetinden, şehircilikle ilgili kısmı için de binlerce kişiye mezar olmuş imar affından ibaret bir kişiden bahsediyoruz. Şimdi imar affı değil, imar barışı diyor." demişti.