Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, TELE1'de Ümit Zileli'nin sunduğu Sabah Pusulası programına konuk oldu.  Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı'nın 250 gram pidenin İstanbul'da 15 lira olduğu açıklamasını hatırlatılan Kolivar, isyan etti. Kolivar, 250 gramına ilk olarak besleyici olaymayacağını belirterek, "En az 3-4 aydır 400-420 gram pide 25 liradan satılıyor" dedi. Kolivar, kentten kente ilçeden ilçeye değişen maliyetleri vurgulayarak şunları dile getirdi:

"Şimdi bir açıklama yapmış federasyon ama öyle bir yetkisi yok. ‘Türkiye’nin her yerinde kilosu bu olacak’ diye bir yetkisi yok. Ekmekte de böyle yaptı, hükümete yalakalık yapmak için. Kadıköy’deki bir fırınla Bayrampaşa’daki bir fırının maliyetleri aynı değil ki! Her yerde aynı fiyatları açıklayıp milletin kafasını karıştırıyorlar. Fırıncılar Odası’na bağlı fırıncılar büfeci, tüccar fırıncının senelik cirosu 6-7 milyon lira"

Kolivar, fırıncıların haksız rekabet ile karşı olduğunu dile getirmek için megakentte 500 fırında üretim izni olmadığını söyledi. Kolivar, İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin'e ait beş fırının da bunlar arasında olduğunu söyledi. Kolivar şunları dile getirdi:

"Üretim izni olmayan 500 fırın var İstanbul'da. Gıda üretebilir belgesi yok bunun. Bunlardan beş tanesi İstanbul Fırıncılar Oda Başkanı'nın. Düşünebiliyor musun? Ankara'da bir tane bulamazsın. İstanbul'da adalet hukuk... Türkiye'de Anayasa rafa kaldırılmış ama İstanbul'a hiç uğramamış. Ne bulunuyorsa İstanbul'da bulunuyor mafyalarda İstanbul'da. İstanbul'da her şey bol. Fırıncı, Ramazan'ın gelmesini istemiyor. Eskiden Ramazan'da üç aylık açığımızı kapatırdık. Şimdi Ramazan'da açık veriyoruz"