Gazete Grafiti'nin haberine göre, Alanya İlçesinin Güzelbağ Mahallesi sakinleri tarafından yayla olarak kullanılan bölge, son yıllarda artan bir yapılaşma tehlikesi ile karşı karşıya.

KANALİZASYON SULARI GÖLE VERİLİYOR

Yaylada devam eden yapılaşma sonucunda ortaya çıkan kanalizasyon sularının göle aktarılması sonucunda Eğrigöl’ün ciddi bir kirlilik tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu söyleyen çevre eylemcileri, yapılaşma sorununa çözüm bulunmazsa yakın gelecekte Eğrigöl’ün kaybedileceği uyarısını yapıyorlar.

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SORUNA EL ATMALIDIR

Çevre eylemcileri, Eğrigöl’ün çok önemli bir su havzası olduğunun altını çizerek bu yapılaşma ve sonucunda oluşan çevre kirliliğinin doğal yaşamı tehdit ettiğini, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin konuya el atarak soruna çözüm üretmesini beklediklerini belirtiyorlar.

EĞRİ GÖL UZUN YAYLA OLMASIN

Eğrigöl'de yaşanan yapılaşmanın, Trabzon'da bulunan Uzun yayla süreci ile benzerlik gösterdiğine dikkat çeken çevre eylemcileri, bir doğa harikası olan Uzun Yaylanın, benzer süreçlerden geçerek bugünkü görünümüne kavuştuğunu ve pekçok niteliğini kaybettiğini söyleyerek, "Eğrigöl Uzun Yayla olmasın" dediler.

ANTALYA’NIN ALPLERİ

2350 metre rakımda bulunan Eğrigöl’de, göle akan çayların oluşturduğu menderesler arasında rengarenk açan çiçekler, dağlarda damar damar uzanan kar örtüsü ile eşsiz bir manzara oluşturuyor. Mayıs ayına rağmen kar kalınlığının yer yer 2-3 metreye çıkıyor.

Aynı zamanda Eğrigöl, başta renkli çiğdemler olmak üzere çok çeşitli endemik bitkilerin de yaşam alanı konumunda.