Eğitim Sen, İstanbul Maltepe’de bulunan Atilla Uras Anadolu Lisesi’nde okul müdürünün oruç tutmayan öğretmen ve öğrencilerin Ramazan ayı boyunca oruç tutan kişilerin yanında yemek yememesini içeren talimatına tepki gösterdi.

Eğitim Sen İstanbul 5 No’lu Şube üyeleri Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde açıklama yaptı. 

"OKUL MÜDÜRÜNÜN PAYLAŞTIĞI YAZIDA ORUÇ TUTMAK BİR ZORUNLULUK"

Açıklamayı okuyan Şube Başkanı Özer Tuncer "Okul müdürünün paylaştığı yazıda oruç tutmak bir zorunluluk olarak dayatılmakta, din ve inanç özgürlüğü yok sayılmakta, eşit yurttaşlık ilkesi ortadan kaldırılmakta, okulları dini kurallara göre dizayn etmekte, nöbetçi öğretmenlere görev ve sorumlulukları dışında görevler tebliğ edilmekte ve hatta Anayasa ve Milli Eğitim Temel Kanunu da yok sayılarak suç işlenmektedir. Bu uygulamalara ve eğitim idarecilerine sahip çıkanlar da aynı suça ortak olmaktadır" dedi.

"ÖĞRENCİLERİMİZ YALNIZ DEĞİLDİR"

Tuncer, "Eğitim Sen İstanbul 5 No’lu Şube olarak öğretmenlerin, tüm eğitim emekçisi arkadaşlarımızın mesleki hakları ve öğrencilerimizin eğitim hakkı için laiklik mücadelemizi kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz. Atilla Uras Lisesi’nde ve ülkenin her yerinde yaratılan bu karanlıkla kuşatılmaya çalışılan hiçbir eğitim emekçisi arkadaşımız ve öğrencilerimiz yalnız değildir” diye konuştu.