Efes Selçuk Belediye Meclisi, nisan ayı olağan toplantısı ikinci oturumunu yaptı. Faaliyet raporuyla ilgili sunum yapan Başkan Ceritoğlu Sengel, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde yapılan çalışmalar ile ilgili sayısal verilerin yanı sıra çalışmaların yapılış şekline dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Çok zorlu dönemden geçmemiz ve pandemiden sonra ekonomik buhranın da büyümesi nedeniyle yapılan yardımlarda ne kadar artış olduğunu kıyasladık.  Ne yazık ki üzülerek söylüyorum sosyal yardımda kapıyı çalan yeni yüzler inanılmaz artmış. 909 ihtiyaç sahibi aileye 727. 000 TL tutarında yakacak yardımı yaptık. Bu yardımı yaparken yakacağı alıp da belediye arabasıyla vatandaşlarımızın kapısının önüne yığmadık. Yakacak fişi verdik. Dayanışmanın da bir adabı vardır. Efes Selçuk Belediyesi gerek Efeslim Kart gerekse İftar Kart ile bu adabı gösterdi. Hem oruç tutan gitti orucunu açtı hem esnaf kazandı” dedi.

Başkan Ceritoğlu Sengel, 2022 yılında toplam 3.787.840 TL tutarında ayni ve nakdi yardım yapıldığı bilgisini verdi.

Yıl boyunca sahipsiz hayvanlar ile ilgili şikâyetlere dikkat çeken Başkan Ceritoğlu Sengel, Geçici Hayvan Rehabilitasyon Merkezinde buluna hayvan sayısının her yıl azalmasına karşın kısırlaştırılan hayvan sayısının arttığını belirterek “Çok ciddi bir problem gerçekten. Yarımada Belediyeler Birliğinde de bu konuyu gündeme getireceğim. Çünkü çevre ilçelerden buraya çok fazla hayvan bırakılıyor” dedi.

EFES MÜZESİ’NİN ÖNÜNE BU YAKIŞIRDI

Altyapı çalışmaları sonrasında bozulan yol ve kaldırımların üst kaplamaları ve devam eden çalışmalar ile ilgili bilgi veren Başkan Ceritoğlu Sengel, “Kent merkezinde 6 yıldır devam eden altyapı çalışmaları Zafer ve 14 Mayıs mahallelerinde 51 bin metrekare beton parke ve bordür yaptık. İller Bankası’ndan bu iş için kredi almıştık, ödemeye devam ediyoruz. Biliyorsunuz kentleri gösteren meydanlardır. Yıllardır neden atıl kaldığını ve bırakıldığını da hiç bilmiyorum ama Uğur Mumcu Sevgi Yolu ve meydanı hak ettiği değeri kıymeti görüp, oradaki esnafımızın da dükkânlarının katma değeri artmış durumda. Agora Çarşısı dediğimiz alan da değişiklik göstererek, yoldan geçerken artık düzenlenmiş bir Ferahlı Kafe, düzenlenmiş bir Agora çarşısı görüyorsunuz ki Efes Müzesi gibi kıymetli bir müzenin önüne de bu yakışırdı” dedi.