Mahalle Evleri’nin ilki, kent merkezinin en büyük mahallelerinden olan Tuzcumurat Mahallesi’nde yaşama geçiriliyor. Tuzcumurat Mahalle Evi’nin temel atma törenine, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, CHP Balıkesir İl Başkan Yardımcısı Kamuran Taşdemirel, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Elman, Tayfun Canlı, Tayfun Gerkuş, Belediye Meclis Üyeleri, Tuzcumurat Mahallesi Muhtarı Hüseyin Burma, siyasi parti temsilcileri ve yurttaşlar katıldı.

2 bin 255 metrekarelik arazi alanı üzerine yapılması planlanan Mahalle Evi Projesi’nde, bin 175 metrekarelik kapalı alanda 500 kişilik düğün salonu, hayır yemeği salonları, kurs, kadınlar için el emeği merkezi, çeşitli etkinlik ve toplantı salonları ve mahalle ekmek fırınları yer alacak. 

Başkan Arslan, Mahalle Evi’nin sıradan bir mimari proje değil, mahallenin kültür, gelenek ve göreneklerini yaşatacak ve gelecek kuşaklara aktaracak bir toplumsal buluşma noktasını olacağını belirterek, şunları söyledi:

“KREŞİMİZİ DE EN KISA SÜREDE HİZMETE AÇACAĞIZ”

“Göreve başlamadan vaat ettiğimiz projelerimizi bir bir gerçekleştirerek, Edremit halkının hizmetine sunmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Tuzcumurat Mahallemiz nüfusu ile komşuluk ve dayanışma kültürüyle, gelenekleri ve görenekleriyle, milli ve manevi değerlerimize bağlılığı ile güçlü bir mahallemizdir.  Bu mahallemiz için iki projemizi mahallenin ruhuna ve yaşam tarzına uygun gördük. Bunlardan birincisi kreş, ikincisi mahalle eviydi. Kreş inşaatımız devam ediyor. Beton işleri bitti, tuğlaları örüldü, en kısa sürede tamamlayıp hizmete açacağız. Bugün de mahalle evi projemizin temel atma törenini gerçekleştirmenin onuru, heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz.

“MAHALLE VE KOMŞULUK KÜLTÜRÜNÜ YAŞATACAK” 

Yerel seçimler öncesinde ilçemizin her bir mahallesinde yaptığımız gözlemler neticesinde; Tuzcumurat Mahallemizde yaşayan sakinlerimizin düğün, asker uğurlaması, hayır ve iftar yemeklerini, kara fırında ekmek pişirmelerini, salça, konserve, reçel, kuskus, ev makarnalarını mahalle aralarında kendi kısıtlı imkanları ile gerçekleştirerek yapmaya ve yaşatmaya çalıştıklarını tespit ettik. Bu doğrultuda mahallemizin ihtiyaçlarına yanıt verecek, mahalle ve komşuluk kültürünü yaşatacak bir projeyi hayata geçirmeye karar verdik. En kısa sürede yapımını tamamlayarak, bu çatı altında iyi günde, kötü günde sizlerle bir arada olmak için var gücümüzle çalışacağız ve mahallemize yakışır görkemli bir açılış ile sizlerin hizmetine sunacağız.  Tuzcumurat Mahallemize ve ilçemize hayırlı, uğurlu olsun.”