EDİRNE

Edirneli üreticiler, yılbaşı yaklaşırken hindilerini satışa çıkardı, hindinin fiyatı 1000 lirayı geçti

Yılbaşına sayılı günler kala hindi, tavuk ve horozlarını satışa çıkaran üreticiler, alıcı olmamasından yakındı. Edirne’de hindinin büyüklüğüne göre fiyatı bin liranın üstüne çıkarken horoz 150, tavuk ise 100 liradan satılıyor. Üretici Tevfik Çakıcı, "Ben 40 senedir bu işin içindeyim. Bundan 20 yıl evvel öyle satışlar olurdu ki, burada yüzlerce satılırdı. Ama şimdiki yılbaşlarında rağbet yok" dedi.

Abone Ol

Edirne’de üreticiler, yılbaşına sayılı günler kala hindi, tavuk ve horozlarını satışa çıkardı, ancak satış yapamamaktan dert yandı. Üretici Asım Özer, şunları söyledi:

"MİLLET FİYAT ÖĞRENİYOR"

"Tavuklar 100 lira, horozlar 150 lira, hindiler 750- 1000 bin lira. Geçen sene biraz daha düşüktü. Yem pahalılığından dolayı hindiler 200-250 lira fark etti. Satışlarımız daha başlamadı, yok. Millet sadece fiyat öğreniyor. 6 hindi 10 horozum, 10 tane tavuğum var. Hindi geçen sene 350-400 liraydı. Bu sene biraz pahalandı, o da yemden dolayı 12-13 lira yemin kilosu. Enflasyon da onu gösteriyor. Yarı yarıya fark etti."

"VATANDAŞ ALIRKEN İKİ KERE DÜŞÜNÜYOR"

Üretici Tevfik Çakıcı ise şu ifadelere yer verdi:

"Pazartesinden sonra daha hızlı olacağını düşünüyoruz. Ümidimiz var, bekliyoruz. Rağbet oldukça getirip satmaya uğraşacağız. Yeter ki, talep olsun. Vatandaş diğer senelere bakarak biraz zayıf. Alırken iki kere düşünüyor. Ben 40 senedir bu işin içindeyim. Bundan 20 yıl evvel öyle satışlar olurdu ki, burada yüzlerce satılırdı ama şimdiki yılbaşlarında rağbet yok. O geceyi nasıl atlatsın diye hesap ediyor. Hazır bir şeyler almaya çalışıyorlar çocuklarına. Geçen sene bu zamanlar 50 liraya satıyorduk tavukları. Şu an 100-150 lira arası. Yem pahalı, 9-10 lira buğdayın kilosu. Bu durumdan üzüntülüyüz.”

Vatandaş Naci Seven, fiyatları yüksek bulduğunu belirterek, "Alamayız, tabi ki. 750 liraya, bin 400 liraya var. Boy boy değişiyor. Şu anda almayı düşünmüyorum. Kasaptan bir şeyler alıp öyle atlatacağız" dedi.