Edirne’deki Söğütlük Kent Ormanı’nın Millet Bahçesine dönüştürülmesine karşı tepkiler sürüyor. Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Edirne İl Koordinasyon Kurulu adına açıklama yapan Erdoğan Yanılmaz, “Anayasal haklarımıza aykırıdır. Bu projenin zoraki uygulanması, kentte yaşayan halkın fikirlerinin alınmaması Anayasa’nın 63’ncü maddesine uymamaktadır” dedi.

TMMOB Edirne İl Koordinasyon Kurulu Bileşenleri teknik kurulda yaptıkları incelemeleri, bugün Söğütlük Kent Ormanı’nın girişinde basın açıklaması ile duyurdu. Yanılmaz, Söğütlük Ormanı’nın Millet Bahçesine dönüştürülmesi aşamasında kentte yaşayan halkın fikirlerinin alınmadığına da dikkat çekti.

"ANAYASAL HAKLARIMIZA AYKIRIDIR"

Yanılmaz, şunları kaydetti:

“Anayasal haklarımıza aykırıdır. Bu projenin zoraki uygulanması, kentte yaşayan halkın fikirlerinin alınmaması Anayasa’nın 63’ncü maddesine uymamaktadır. 63’ncü maddede ‘Devlet, tarih, kültür ve tabiat varlıklarının ve değerlerinin korunmasını sağlar, bu amaçla destekleyici ve teşvik edici tedbirler alır' denmektedir. Siyasi yatırım olarak düşündüğümüz bu projeden vazgeçilerek Söğütlük Kent Ormanı’nın geri dönüşü olmayan bir şekilde yok olmasının önüne geçilmelidir. Millet Bahçesinin kentin başka bir alanında yaşama geçirilmesini, Söğütlük’ün doğal orman olarak bırakılmasını, ayrıca yasalara aykırı bir şekilde kamu kurumları ve kişilerce işgal edilmiş durumdaki Meriç ve Tunca Nehirlerinin kıyılarının kentte yaşayan her insanın faydalanmasına açılmasını TMMOB Edirne bileşenleri olarak talep etmekteyiz. Söz konusu projenin uygulanacağı alan ile ilgili Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nden herhangi bir görüş yazısı veya ruhsat başvurusu da bulunmadığı ve istenmediği de bilinmektedir.”