Edirne’de köfte ve ciğerin porsiyon fiyatı, halihazırda yürürlükte olan tarifeye göre 75 lira. Ancak bazı iş yerlerinde köfte ve ciğer porsiyonu 90 liradan satılıyor. Ancak esnaf, artan maliyetler nedeniyle bu rakamlardan memnun değil. Esnaf, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’na başvurarak köfte ve ciğerin porsiyon fiyatının 120 liraya yükseltilmesini istedi.

BİZİM ÜST LİMİT BELİRLEMEMİZ GEREKİYOR”

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sezai Irmak, bugün yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Ciğerci ve köfteci arkadaşlarla görüştüm, dilekçelerini aldım. Dilekçelerini ilgili komitelere sevk ettim. Ancak bizim odamızın tek başına verebileceği bir karar değil. Esnaf odası başkanımızla, belediye başkanımızla, sayın valimizle de istişare ederek makul bir tarife çıkması için elimden gelen gayreti göstereceğim.

Ancak bu ciğer tarifeleriyle ilgili benim farklı düşüncelerim var. Bütün ciğercilerin ciğerleri aynı değil. Mekan, sunum, mobilya, müşteriyi oturttuğu sandalye, masa, kullandığı çatal, bıçak takımı… Bunlar arasında farklı tarifeler olması gerektiğini düşünüyorum. Bu itibarla bizim üst limit belirlememiz gerekiyor. Daha düşük profilli mekanlar bu fiyatın altında uygulama yapabilirler. Ciğer, köfte temel gıda maddesi değil. Ekmek değil. Ciğerde bir de yağ konusu var. Bir tanesi 20 porsiyonda yağ değiştiriyor; biri akşama kadar yağı değiştirmiyor, ciğerler simsiyah oluyor. Bunlar arasındaki farkı da gözetmemiz lazım.”