Edirne Eczacılar Odası Başkanı Gürkan Kılıçgil, deprem bölgesinde 26 sahra eczanesinin ücretsiz hizmet verdiğini söyledi. Kılıçgil, "5 ilde sahra eczaneleri açtık ve bugün bu sayı 26 sahra eczanesine ulaştı. Bazı sahra eczanelerimiz günde 7 bin kişiye varan talebi karşılıyor" dedi.

Edirne’de eczacılar, bugün Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden meslektaşları ve eczacılık okuyan öğrenciler için saygı duruşunda bulundu. Edirne Eczacılar Odası Başkanı Gürkan Kılıçgil, "Türkiye’nin her tarafından gelen gönüllü eczacılarımız, bölgede hizmet ederek vatandaşlarımızın müracaatlarını ücretsiz bir şekilde karşılıyor. Bu ülke, bu millet, büyük bir millet" diye konuştu.

"26 SAHRA ECZANESİ AÇTIK"

Kılıçgil, şunları söyledi:

"Türk Eczacıları Birliği’ne bağlı eczacılar olarak, ilk günden bugüne bölgede bulunarak vatandaşlarımıza ilaç, eczacılık hizmeti vermek için elimizden geleni yapıyoruz. Bu depremle birlikte 44 eczacımızı, 21 eczacılık fakültesi öğrencimizi ve çok sayıda, sayılarını tam olarak belirleyemediğimiz çalışma arkadaşımızı, eczacı teknikerimizi kaybettik. Bunun üzüntüsüyle bugün burada bir dakikalık saygı duruşunda bulunduk. Onlara Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum.

Depremin ilk gününden bugüne Türk Eczacıları Birliği ve bağlı 54 eczacılar odası, hızlıca organize olup depremden etkilenen ve eczaneleri hasar gören 5 ilde sahra eczaneleri açtık ve bugün bu sayı 26 sahra eczanesine ulaştı. Bazı sahra eczanelerimiz günde 7 bin kişiye varan talebi karşılıyor. Türkiye’nin her tarafından gelen gönüllü eczacılarımız, bölgede hizmet ederek vatandaşlarımızın müracaatlarını ücretsiz bir şekilde karşılıyor. Bu ülke, bu millet, büyük bir millet. Hep birlikte yaraları hızlıca saracağız. Çok kısa sürede orada yaşantının eski haline dönmesi için herkes elini taşın altına koyacak."