YEREL

EBB'nin kent merkezlerindeki üretici marketlerinde yerel tohum kuyruğu

Abone Ol

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi (EBB) Yerel Tohum Üretim Merkezi’nde üretilen yerel tohumlar, ‘Tohum Takas Günleri’ kapsamında ilçelerin yanı sıra kent merkezindeki Üretici Marketler aracılığı ile Eskişehirlilerle buluşmaya devam ediyor. Yerel tohumlara ilgi büyük olurken, yurttaşlar dağıtım noktaları önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Tarımda dışa bağımlılığın azaltılması amacıyla Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekiplerince düzenlenen Tohum Takas Günleri, ilçelerin yanı sıra kent merkezinde de sürüyor. İlçelerde pazar yerlerine kurulan stantlar yoğun ilgi görürken, kent merkezinde ise Büyükşehir Belediyesi Üretici Marketler aracılığı ile ücretsiz yerel tohum dağıtımı yapılıyor. Yurttaşların büyük ilgi gösterdiği tohum dağıtımları, kent merkezindeki Üretici Marketler’de yarın da yurttaşla buluşmaya devam edecek.

Eskişehirliler, yerel tohumun ülkenin geleceği olduğunu belirterek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen’e bu konuya verdiği önem nedeniyle çok teşekkür ediyoruz. Bu tohumları ekerek çoğaltacağız ve Eskişehir’in bereketli topraklarında atalarımızdan kalan tohumların yeniden canlanmasını sağlayacağız. Tüm emeği geçenlere tekrar teşekkür ederiz” diye konuştu.