Eskişehir Büyükşehir Belediyesi (EBB) ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Ziraat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi iş birliğiyle çiftçilere yönelik ‘Tarımsal Gübreleme’ eğitimi düzenlendi. Eğitimde, bilinçsiz gübre kullanımı ve ortaya çıkan sonuçlara dikkat çekilerek toprağın doğru beslendiğinde verimin de artacağına vurgu yapıldı.

Eskişehir’de faaliyet gösteren çiftçilere ve tarımsal üretime ilgi duyan yurttaşlara yönelik, zirai eğitimler verilerek eksik olduklarını düşündükleri ya da merak ettikleri alanlarda kendilerini geliştirmelerini amaçlayan ‘Çiftçi ve Kentli Üreticilere Eğitim’ protokolü kapsamında eğitimler devam ediyor. Bu çerçevede, EBB ve TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi iş birliğiyle düzenlenen ‘Tarımsal Gübreleme’ eğitimi, Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salon’da ziraat mühendisi Hakan Ekici’nin sunumu ile verildi. 

Eğitimin açılışında çiftçilere katılımları için teşekkür eden Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Sibel Benek, eğitim çalışmalarının üretimin en önemli parçalarından biri olduğunu belirterek, bu alana yönelik faaliyetlerin devam edeceğini belirtti. Ziraat mühendisi Hakan Ekici de sunumunda, kullanılacak gübre miktarının toprak analiz sonuçlarından elde edilen verilere göre belirlenmesinin önemine dikkat çekerek, bu şekilde yapılacak gübrelemenin verime olumlu etkisini anlattı. Eğitimde, yapılan yanlış gübre uygulamalarıyla toprakta tuzlanma, kireçlenme, besin maddesi eksikliği, toprak analizi yaptırmanın ve topraktaki mikroorganizma varlığının önemi, organomineral gübrelerinin önemi, leonardit menşei içeren humik asit kullanımının faydaları dile getirildi. Etkinlik karşılıklı soru-yanıt bölümü ile tamamlandı.