Düzce Valisi Cevdet Atay, 23 Kasım saat 04.08’de merkez üssü Gölyaka olan 5.9 büyüklüğündeki depremin bilançosunu açıkladı. 

23 Kasım saat 04.08’de Gölyaka merkezli 5.9 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Çevre illerin de etkilendiği depremde Düzce’de 39 kişi yaralandı, çoğu konut ve iş yeri ile araçlarda da zarar oluştu. Düzce Valisi Cevdet Atay depremin bilançosunu açıkladı. Devletin, depremin ilk anından itibaren vatandaşların yanında olduğunu hatırlatan Vali Atay, acil yıkılması gereken 6 evin yıkıldığını belirterek yapılan destekler hakkında bilgilendirdi.

Vali Atay yaptığı açıklamada, “23.11.2022 günü, Türkiye saati ile 04:08’de merkez üssü Gölyaka (Düzce) olan 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Yerin 6.81 kilometre derininde meydana gelen bu depremin en yakın yerleşim birimi olan Düzce ilinin Gölyaka ilçesine bağlı Kemeryanı köyüne uzaklığı 0.82 kilometredir. Yaşanan Depremin ardından hızlı bir şekilde koordinasyon merkezindeki çalışmalarımıza başladık. Devletimiz, depremin ilk anından itibaren milletimizin yanında olmuştur. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan telefonla şahsımı arayarak geçmiş olsun dileklerini iletmiş mevcut durum hakkında bilgi almıştır. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum, Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Kasapoğlu, Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ, Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer depremin hemen ardından ilimize gelerek hemşehrilerimizin yanında olmuştur” dedi.