Yatak odasında en çok kullanılan tekstil ürünlerine ilişkin zengin seçenekler sunan Yataş'ta çok yönlü kullanıma uygun, göz alıcı pike takımı modelleri bulunuyor. Set halinde satışa sunulan bu takımların her biri birbirinden kaliteli parçalar içeriyor. Yatak odanızın dekorasyonunu tamamlamak için tercih edebileceğiniz bu setler, dört mevsim kullanılabilir olma özelliği taşıyor. Hem kendiniz için hem de sevdiklerinize hediye etmek için Yataş'ın ürün gamında bulunan birbirinden şık pike takımlarını tercih edebilirsiniz.

Zengin İçerikli Pike Takımı Seçenekleri

Pike takımlarının içerikleri üründen ürüne değişiklik gösterebiliyor. Bazı tek kişilik pike takımı seçenekleri 2 parçadan oluşurken, bazı setlerde 7-8 parça ürün bulunabiliyor. Bu setlerin olmazsa olmazları arasında pike ve yastık kılıfı yer alıyor. Tek kişilik modellerde yastık kılıfı 1 adet olarak eklenirken, çift kişilik pike takımında 2 adet kılıf yer alıyor. Bazı pike takımlarında nevresim ve yastık kılıfına ek olarak çarşaf da bulunabiliyor. Seçtiğiniz setteki çarşaf lastikli ise şanslısınız! Çünkü bu tip çarşaflar günlük hayatta büyük bir kolaylık sağlıyor. Özellikle çeyiz için sıkça tercih edilen kapsamlı setlerde çarşaf, iki adet normal yastık kılıfı, nevresim, iki adet dekoratif yastık kılıfı ve pike bulunabiliyor.

Pike takımı modelleri dekoratif açıdan yatak odanızda bütünlük sağlıyor. Farklı renk ve desenlerdeki çarşaf, yatak örtüsü, nevresim, pike gibi yatak tekstiline ait ürünleri kombinlendiğinde görsel açıdan her zaman başarılı bir sonuç elde etmek mümkün olamayabiliyor Ancak takım halinde satılan ürünler ise kendi içinde sağladığı renk ve desen dengesi sayesinde yatak odanıza estetik bir değer katmanızı sağlıyor.

Pike Takımı Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Tüm ev tekstili ürünlerinde olduğu gibi pike seçiminde de dikkat etmeniz gereken bazı önemli unsurlar mevcut. Ebeveyn, çocuk ve genç odalarında kullanabileceğiniz mevsimlik örtülerin bulunduğu setlerde, şu özelliklere dikkat etmenizde fayda var:

  • Yatak ölçüleri ile uyumlu örtü setini tercih etmeniz gerekiyor. Aksi hâlde örtü yatağınıza kısa veya uzun gelebilir. Bu da görsel açıdan sizi rahatsız edebilir.
  • Kumaş özellikleri ve yıkama koşullarına bakarak seçim yapmanızda fayda var. Kullanım kolaylığı açısından makinede yıkanabilirlik oldukça önem taşıyor. Genel olarak düşük sıcaklıkta ve az devirli programlarda yıkanması önerilen bu setlerin hepsinin iç etiketlerinde yıkama talimatları ve kumaş içerikleri yazılı oluyor. Bu bilgileri kontrol ederek isteklerinize en uygun pike takımını kolayca belirleyebilirsiniz.
  • Dokuma türü olarak jakarlı, armürlü gibi farklı seçenekler size sunulur. Bu dokuma türlerinden hangisinin yapısı hoşunuza gidiyorsa ona uygun seçim yapabilirsiniz. 
  • Bazı setler standart renklerde üretilirken bazı modellerde farklı renk ve desen seçenekleri bulunabiliyor. Modelini ve dokusunu beğendiğiniz bir takım yatak odanıza uygun renkte değilse, farklı renk seçeneklerinin olup olmadığını kontrol etmenizde fayda var.
  • Pike takımı modelleri farklı konseptlere uyum sağlayacak şekilde oluşturuluyor. Modern tasarımlar zamansız bir seçim yapmanızı sağlarken klasik tasarımlar özel zamanlar için tercih ediliyor. 
  • Vintage ve bohem tarzda bir yatak odası dekorasyonuna sahipseniz pike takımı modellerinde de saçak, püskül, taş, boncuk, dantel gibi detaylar ile zenginleştirilmiş ürünler arasından seçim yapabilirsiniz. 
  • Modern tarzı seviyorsanız sade ve düz renkleri değerlendirirken renk konusunda kontrasta dikkat etmelisiniz. Yatak odasında kullanacağınız pike takımı, yatak örtüsü, halı ve perde gibi döşemelik kumaşlarla kaplı eşyalar görsel açıdan ortak bir dile sahip olmalıdır. Hem renk ve desen seçiminde hem de ürünlerin dokusunda bu bütünlüğü koruyacak seçimler yapmaya özen göstermelisiniz. 
  • Pamuk ve kadife gibi yumuşak dokulu pike takımlarını tercih ederek yatak odanızda Feng Shui ile uyumlu bir etki yaratabilirsiniz.

Ekonomik ve Kullanışlı Pike Takımı Modelleri

Pike takımı fiyatlarında en belirleyici unsur set içinde yer alan ürün sayısı olarak karşımıza çıkıyor. Genellikle çok ürün içeren paketler diğer setler ile kıyaslandığında kalite olarak da bir adım öne geçiyor. Çoklu setlerin fiyatları, sadece pike ve yastık kılıfı içeren setler ile kıyaslandığında daha yüksek. Bunun yanında ürün ölçüleri, kumaş türü, ürünlerde bulunan ek aksesuarlar da fiyatlar üzerinde etkili oluyor. 

Dantel güpürlerle süslenmiş, Vintage tarzdaki çeyizlik modeller günlük kullanıma uygun pike takımları ile kıyaslandığında daha yüksek bir fiyat aralığında yer alabiliyor. Günlük modellerde ise kolay yıkanabilirlik, yumuşak dokuma, farklı baskı ve desen seçenekleri gibi etmenler fiyatların üründen ürüne değişmesine neden olabiliyor.

Ev tekstili alışverişlerinizde bütçeniz hangi aralıkta olursa olsun, Yataş'ta kendinize uygun nevresim, çarşaf, pike takımına kolayca ulaşabilirsiniz. Beğendiğiniz modelleri hemen sepetinize ekleyebilir, uyku konforunuzu artırırken yatak odanızın dekorasyonuna da katkıda bulunabilirsiniz.