dokuz8AKADEMİ'nin Karadeniz bölgesinde yürüttüğü Hak Temelli Yeni Medya Eğitimleri’nin ikincisi Samsun'da gerçekleşti. 6-8 Ocak tarihlerinde yerel medya ve yurttaş habercilerin katılımıyla yapılan eğitimde alanında uzman isimler yer aldı, Karadeniz Yerel Medya Koordinasyonu için adımlar atıldı.

Hak Temelli Yeni Medya Eğitimleri’nin üçüncüsü 25-26-27 Şubat tarihlerinde Zonguldak Ereğli’de olacak. Yerel medya kuruluşları, aktif habercilik faaliyeti yürüten veya yürütmek isteyen yerel gazeteciler, yurttaş haberciler, öğrenciler ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımına açık olan eğitim programı için Sinop, Kastamonu, Bartın, Karabük, Bolu ve Düzce’den de katılımlar kabul ediliyor. Eğitim programına buradan başvurabilirsiniz.

media barcamp

MEDIABARCAMP LAB BAŞLADI

Medya Araştırmaları Derneği, dokuz8HABER ve Fabel ortaklığıyla yürütülen MediaBarCamp Lab veri doğrulama ve yalan haber konularına odaklandığı ilk 3 haftasını geride bıraktı. Çeşitli ülkelerden katılımcılarla online devam eden MediaBarCamp Projesinin eğitimleri 13 Nisan’da sona erecek. Proje kapsamında 2-4 Eylül 2022 tarihleri arasında İzmir Seferihisar’da Belarus, Ukrayna, Moldova, Gürcistan, Romanya gibi Doğu Avrupa ağırlıklı ülkelerden en az 25 akivist ve Türkiye çapında farklı arka planlara sahip 50’den fazla  katılımcının yer aldığı üç günlük bir buluşma gerçekleştirilecek. Proje sürecini mediabarcamp.org sitesinden takip edebilirsiniz.

dokuz8 bulten 3

DOKUZ8 DANIŞMA MECLİSİ KURULDU

dokuz8 Danışma Meclisi 20 Ocak tarihinde medya, iletişim ve sivil toplum başta olmak üzere birçok alandan 30 uzmanın katılımıyla yapılan toplantıyla kuruldu. 70 uzmandan oluşan Danışma Meclisinin kuruluş toplantılarından ikincisi 3 Şubat Perşembe günü hayata geçirilecek. Bu iki toplantının ardından dokuz8’in 2022-23 dönemi faaliyet gündemleri netleşmiş olacak.

dokuz8 bulten 4

SOSYAL MEDYA YASASI İZLEME RAPORU'NA YOĞUN İLGİ

“Sosyal Medya Yasası” olarak bilinen, Ekim 2020’de yürürlüğe girmiş olan 5651 sayılı kanunun basın özgürlüğü üzerine etkilerini izleyen Medya Araştırmaları Derneği (MEDAR), daha önce Eylül 2021’de yayınlamış olduğu araştırma raporunu genişleterek yasanın bir yılını mercek altına aldığı yeni bir rapor yayınladı. Rapor Ocak ayında pek çok ulusal ve yerel medya kuruluşu tarafından haberleştirildi.

dokuz 8 bulten 5

DOKUZ8HABER’E “YILIN EN İYİSİ" ÖDÜLÜ

dokuz8HABER, Samsun Gazeteciler Cemiyeti tarafından ulusal dalda "Yılın En İyi İnternet Sitesi" ödülüne layık görüldü.

dokuz 8 bulten 6DOKUZ8HABER/MEDAR KADIKÖY KENT KONSEYİ YÜRÜTMESİNDE

dokuz8HABER Genel Yayın Yönetmeni ve Medya Araştırmaları Derneği (MEDAR) Genel Sekreteri Gökhan Biçici, 29 Ocak 2022’de yapılan Genel Kurulda Medya Araştırmaları Derneği temsilcisi olarak Kadıköy Kent Konseyi Yürütme Kuruluna seçildi.