Dokuz8Haber'in Twitter hesabı ATV’de yayınlanan 'Esra Erol’da' programında uzun süredir göremediği Gülay Toma isimli kızıyla bir araya gelen anne Besime’nin, Kürtçe konuştuğu sürede mikrofonu kapatıldığına ilişkin görüntüyü paylaştığı için, Turkuvaz Medya tarafında şikayet edilerek, beş buçuk saat boyunca erişime kapatıldı.

NE OLMUŞTU?

ATV'de izleyiciyle buluşan 'Esra Erol’da' programında bir süredir kayıp olarak aranan 21 yaşındaki Gülay Toma’nın bir araya getirildiği annesi Besime, ağlayarak kızına sarıldığı sırada Kürtçe konuşmaya başlayınca sesi kapatıldı.

Anne Besime, Türkçe’de "Çocukların var. Annesinin kuzusu. Canım kızım. Evine dön" anlamına gelen, "Kutkê te hene. Qurbana te me. Keçka mîn" dedi.

Kürtçe konuşan anne Besime’nin sözlerinin ardından, programda yaklaşık 25 saniye ses kapatıldı. Ardından Gülay Toma, "Fazla Türkçesi yok" diyerek annesinin Kürtçe sözlerini tercüme etti.

Anne Besime’nin sesi açıldığı sırada konuşmasının üzerine, Esra Erol, “Ama ben anlayamıyorum ve söylemek istediklerini ifade edemiyorum" diyerek müdahale etti. Müdahalenin ardından anne Besime'nin Kürtçe konuşmaya devam etmesi sonrasında kadının sesi yeniden kısıldı.

SANSÜRE UĞRADIK

Bu görüntüyü Dokuz8Haber, Twitter hesabından "ATV'de yayınlanan Esra Erol'da programında konuk olan Gülay adlı genç kadının annesini kızıyla Kürtçe konuşması sırasında ses kısıldı. Gülay "Annem Türkçe bilmiyor" demesine rağmen, sunucunun "ama ben anlamıyorum" dediği görüldü, şeklinde bir notla Twitter hesabından paylaştı.

Oldukça tepki çeken görüntü, sosyal medyada binlerce kişi tarafından paylaşıldı ve ATV'nin Kürtçeye uyguladığı sansür tepkiyle karşılandı. 

Yapılan paylaşımlarda Esra Erol'un Kürt İdris olarak bilinen eski kabadayılardan birinin gelini olduğu vurgusu da yapıldı.

Dokuz8Haber'in Twitter hesabında yapılan paylaşım, atv'nin sahibi olan Turkuvaz Medya tarafından "telif hakkı" iddiasıyla şikayet edildi ve yapılan paylaşımlar beş buçuk saat boyunca engellendi.  TWitter tarafındaın Dokuz8Haber'e yapılan bildirimde söz konusu görüntünün, hesaplardan kaldırıldığı belirtildi.