Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü öğretim üyesiyken ataması yapılmayarak görevden uzaklaştırılan Doç. Dr. Meltem Kayıran, İdare Mahkemesi kararı sonrası eski görevine atanmıştı. Ancak Rektörlüğün itirazı sonrasında bir üst mahkeme kararı bozdu. Kayıran' böylelikle bir kez daha görevinden alınmış oldu. 

"REKTÖRLÜK OLURU İLE İPTAL EDİLMİŞTİR" KARARI

Rektörlüğün bir üst mahkeme olan Ankara Bölge İdare Mahkemesi'ne itirazı sonrasında, mahkeme, yürütmeyi durdurma kararını kaldırdı.SBF Dekanı Orhan Çelik imzasıyla bildirilen yazıda, "Dr. Öğr. Üyesi kadrosuna atanması işlemi ile ilgili Ankara Bölge İdare Mahkemesi 4. İdari Dava Dairesi'nin 28.07.2021 tarih ve 2021/669 E. sayılı 'davacının yürütmenin durdurulması istemi hakkında verilen kararın kaldırılmasına' ilişkin kararı gereğince, Doç. Dr. Meltem Kayıran'ın 12.08.2021 tarihli doktor öğretim üyesi kadrosuna atama onayı, ilgide kayıtlı Rektörlük Oluru ile iptal edilmiştir. Bu süreç doğrultusunda Doç. Dr. Meltem Kayıran'ın, 01 Eylül 2021 tarihi mesai bitiminde kamu görevinden yeniden ilişiği kesilecektir" ifadeleri yer aldı.

NE OLMUŞTU?

Mülkiye Haber'de yer alan habere göre, Ankara 4. İdare Mahkemesi Nisan ayında sözleşmesi yenilenmeyerek işten atılan Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi-Mülkiye Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meltem Kayıran için 'işe iade' kararı vermişti. Ankara Üniversitesi Rektörlüğü ise Kayıran'ı 1,5 aylık gecikmenin ardından görevine atanmıştı.