MA'nın haberine göre; depremlerden etkilenen 10 kentten biri olan ve şu ana kadar 394 kişinin enkazda can verdiği Diyarbakır'da, yıkılan binaların 3’ünün kaçak olduğu, bir binada da 3 kat kaçak çıkıldığı tespit edildi. Yıkılan kaçak binaların 3’ü merkez Bağlar ilçesinde bulunurken, 3 kat kaçak çıkılan bina ise merkez Yenişehir ilçesinde bulunuyor. Resmi olmayan verilere göre, kaçak 3 binada 204 kişi, üzerine 3 kat çıkarılan binada ise 50’nin üzerinde kişi yaşamını yitirdi. 

Edinilen bilgiye göre, Rezan ilçesinde bulunan ve 61 kişinin enkazında can verdiği, 19 kişinin yaralı olarak çıkarıldığı Yoldaş, 101 kişinin yaşamını yitirdiği 34 kişinin yaralı kurtulduğu Akar (Hisami) ve 42 kişinin yaşamını yitirdiği, 19 kişinin yaralı çıkarıldığı Işık Apartmanı kaçak yapı çıktı.  

Tamamen kaçak yapılar olan 3 binada toplam 204 kişi yaşamını yitirirken, zemin artı 4 kat imar izni verilen merkez Yenişehir ilçesinde resmi olmayan verilere göre 50’nin üzerinde insanın yaşamını yitirdiği Sözel Apartmanı’na ise sonrada 3 kat kaçak yapı inşa edildiği tespit edildi. Sözel Apartmanı’nın kaçak yapılarının, çöken binanın enkazında belirgin bir şekilde ayakta kalması dikkatleri çekti. Zemin artı 4 kat şeklinde imar izni verilen Sözel Apartmanı’nın taşıyıcı kolon ve kirişlerine kaçak katların uyguladığı ağırlığın etkisiyle çöktüğü düşünülüyor.