Amida Haber’e konuşan HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Gülistan Atasoy, Yeşil Sol Parti’nin Yenişehir İlçesi Şehitlik semtinde bulunan Kadın Seçim bürosuna silahlı saldırı yapıldığını söyledi.

Saldırı anında seçim bürosunda kimsenin olmadığını dile getiren Atasoy, “Saldırı içerde kimse yokken yapıldı. Direkt seçim büromuz hedef alındı. Şu an avukat arkadaşlarımız olay yerinde polisle birlikte inceleme yapıyorlar. Bu saldırı ile kaos ve korku yaratmak istiyorlar. Eski senaryoları tekrarlatmak istiyorlar. Bireysel bir olay değil. Organize bir olay” ifadelerini kullandı.

'SALDIRI DEĞİL, ADLİ BİR OLAY'

İlerleyen saatlerde seçim bürosunun önünde açıklama yapan Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletvekili adayı Mehmet Emin Aktar şunları söyledi:

"Saldırı haberi üzerine seçim büromuza geldik. Polis memurları burada gereken incelemeleri yaptı. İl Emniyet Müdürü de geldi buraya. Kamera görüntülerinden de yaptığımız incelemede, saldırının büromuza yapılmadığı, adli bir vakanın gerçekleştiği ve şahsın başka bir nedenle, büromuzun dışında ateş ettiği anlaşıldı."