DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve DİSK Yönetim Kurulu, bazı işçilerin de katılımıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde toplanarak net asgari ücretin 5 bin 200 TL olmasını talep etti.

"BU ÜLKENİN İŞÇİ SINIFI SATILIK DEĞİLDİR"

Bakanlık önünde açıklama yapan DİSK Başkanı Çerkezoğlu, “Büyümeden payını alamayan emekçi sınıfları olarak biz daha fazla yoksullaşıyoruz. Bu süreçte bir yandan paramız değersizleşirken, emek ucuzladıkça yabancı sermayeyi Türkiye’ye çekmeyi hedefliyorlar. Bu ülke, bu halk, bu ülkenin işçi sınıfı satılık değildir" ifadelerini kullandı.

Asgari ücret tespit komisyonu masasında olmadıklarını hatırlatan Çerkezoğlu, "Gerçek enflasyonun en az yüzde 50’ler düzeyinde olduğunu biz biliyoruz" dedi:

"Asgari ücretin belirlenmesinde resmi enflasyon tuzağından vazgeçilmelidir. Bu ülkenin gerçek enflasyonunun ne olduğu, gıda enflasyonunun ne olduğu, dar gelirli asgari ücretlerinin temel harcama kalemlerinin başında gelen gerçek gıda enflasyonunun ne olduğunu en iyi işçiler bilir. En iyi kadınlar bilir. En iyi bu ücretlerle, açlık sınırının altındaki ücretlerle yaşamını sürdürmeye çalışanlar bilir.”