DİSK Araştırma Merkezi (DİSK-AR) asgari ücrette "son 50 yılın en yüksek artışı" yaşandığı iddiasını yalanladı. DİSK-AR, "Asgari ücrette 'son 50 yılın en yüksek artışı' yaşandığı iddiası, 'tarihi zam' iddiası gerçek dışıdır. Asgari ücretin parasal artış oranı değil alım gücü önemlidir. Asgari ücretin geçmişte yüzde 100'den fazla arttığı dönemler olmuştur. Ancak enflasyon bu zamları silip süpürmüştür" açıklaması yaptı.

"Asgari ücretteki artışın son 45 yılın en yüksek artışı olduğu iddiası doğru değil! Asgari ücrette önemli olan artış oranı değil, alım gücü ve geçinmeye yetip yetmediğidir. 1976-2022 yılları arası ortalama brüt asgari ücret artışları aşağıdaki gibidir" diyen DİSK-AR, brüt asgari ücret artışlarını paylaştı.

1976-2022 yılları arası ortalama brüt asgari ücret artışları

"ASGARİ ÜCRETİN ALIM GÜCÜ ÖNEMLİ"

DİSK-AR açıklamasının devamında "Asgari ücret geçmişte bugünkü artış oranından çok daha fazla artmıştır. Ancak enflasyon ve pahalılık nedeniyle bu artışlar eriyip gitmiştir. Önemli olan asgari ücretin alım gücüdür, artış oranı değil! Artış oranı tek başına yanıltıcı bir göstergedir" denildi.