DEVA Partisi Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Elif Esen, TBMM’de gazeteciler ile bir araya geldi.

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, Partisinin yerel seçimlerde izleyeceği politikalara ilişkin bilgi veren Esen, parti teşkilatlarının başka listeden seçimlere girilmesini eleştirdiğini söyledi. Teşkilatlardan gelen eleştirilere karşın, “Ülke menfaatini parti menfaatinin üzerinde tutarak” hareket ettiklerini belirten Esen, “15 milletvekili meselesinde yaylım ateşine tutulduk” diye konuştu.

Esen, partisinin 81 ilde aday çıkarma kararı olduğunu belirtti. İşbirliğine kapıların kapalı olmadığını ifade eden Esen, “Her yere ulaşmak mümkün değil. Sadece TRT’nin açık olduğu bir köy kahvesinde DEVA’yı bilmeyen de vardır. Kaç yer bizi işbirliğine zorlayacak bakacağız” ifadelerini kullandı.

DEVA Partisi Milletvekili Aday Adaylıkları Seçme Komitesi’nde yer alan Esen, şunları söyledi:

“Yerelde, ‘Kadına Yer Var Projesi” yapıyoruz. Belli bir noktaya geldiğinizde, kadın aday kalmıyor. Bu yüzden kadın aday adaylarının sayısının artırılması gerekiyor. Dijitalde bilgilendirme ve farkındalık kampanyası yapıyoruz. Kadınları seçime kadar taşıyacağız. Bizim bu projemiz ile kaç kadın aday oldu, buna sürecin sonunda bakacağız.”