Haber: Serap Cömertoğlu İşcan

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, genel merkezler nezdinde olmasa dahi Anadolu’nun bazı bölgelerinde yerel ittifaklar olacağını kaydetti.

2024 yerel seçimlerinde muhalefet cephesinde ittifaklık alanında bir politika yürütülmediğini belirten Avşar, “Genel merkezler bazında olmasa dahi Anadolu’da yerel olarak bazı ittifaklar oluşuyor. İl ve ilçelerde adaylar çerçevesinde doğal bir ittifak söz konusu. Yerelde son dakikaya kadar beklediğimiz yerler var. Genelde Anadolu’da doğu ve güney doğuda işbirlikleri mevcut. İlerleyen süreçte, açıklanacak” dedi.

İktidarın doğru bir yönetim gerçekleştirmediğini söyleyen Avşar, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin belki hükümeti değiştiremeyeceğini fakat bir uyarı niteliği taşıma konusunda önemli olduğunu belirtti.

Cumhur ittifakının oylarını azaltmak ve ellerindeki belediyeleri almak için mücadele etmeye konsantre olduklarını dile getiren Avşar, “Öncelikli hedeflerimiz, teşkilatları sahada tutup, adaylık vesilesiyle vatandaşa tanıtmak ve iddialarımızı ortaya koymak. İkincisi ise Cumhur ittifakının yerelde güçlenmesini engellemek” diye konuştu.

Seçim beyannamesini hazırlayan ekibin başında yer aldığını aktaran Avşar, belediye başkan adaylarına eğitimler vererek, hazırlıklara adaylarla devam ettiklerini belirtti.