12 Eylül 1980 darbesi sonrası Dev-Yol Davası'nda yargılanan CHP'nin eski Seyhan İlçe Başkanı Vedat Karasaç ile MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası'nda yargılanan eski MHP'li Muhittin Arnas, İYİ Parti'nin Meclis Üyesi Aday listesinde birlikte yer aldı.

İYİ Parti, CHP'nin aday göstermediği ve partisinden istifa eden Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'i, kendi adayı Birol Büyüköztürk'ü adaylıktan çekerek aday gösterdi. Soner Çetin'in CHP'den istifa etmesi ile birlikte CHP'den bazı isimler de İYİ Parti'nin meclis üyesi aday listesine girdi. YSK'ya bildirilen meclis üyesi listesinde Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Devrimci Yol Davası'ndan yargılanan ve 3 yıla yakın cezaevinde yatan Vedat Karasaç ile Ülkücü Kuruluşlar Davası'nda yargılanan Muhittin Arnas birlikte yer aldı.

VEDAT KARASAÇ DEV-YOL SANIĞI

CHP 2 dönem Çukurova Belediye Başkanı olan Soner Çetin'in yerine eski il başkanlarından Emrah Kozay'ı aday gösterdi. Bunun üzerine Çetin, CHP'den istifa ederek İYİ Parti ile görüştü. İYİ Parti, daha önce ilan ettiği ve eski il başkanı Birol Büyüköztürk'ün adaylığını çekerek Soner Çetin'i aday gösterdi. Çetin'in İYİ Parti'den aday olması ile İYİ Parti'nin meclis üyesi aday listelerine de bazı CHP'lilerin girdiği görüldü. Soner Çetin'in Başkan Yardımcısı İsmail Özgen ile CHP eski Seyhan İlçe Başkanı Vedat Kararaç Soner Çetin ile birlikte hareket ederek CHP'den istifa etti ve İYİ Parti'nin listesinde 7. sıradan meclis üyesi adayı oldu. Karaç Dev-Yol Davası'nın Adana sanıkları arasında yer almış ve 3 yıla yakın bir süre cezaevinde tutuklu kalmıştı.

MUHİTTİN ARNAS MHP VE ÜLKÜCÜ KURULUŞLAR DAVASINDA YARGILANDI

İYİ Parti'nin Çukurova'daki diğer bir meclis üyesi adayı ise daha önce siyaseti MHP'de sürdüren Muhittin Arnas oldu. Arnas, MHP'deki siyasi yaşamını noktalayarak İYİ Parti'ye geçti. Partinin YSK'ya bildirdiği meclis üyesi aday listesinde 2. sırada yer bulan Arnas da 12 Eylül askeri darbesinin ardından Alpaslan Türkeş'in de aralarında bulunduğu MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası'nda yargılanmış ve Mamak Cezaevi'nde tutuklu kalmıştı. 5 yıl, 11 ay süren ve MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası İddianamesi'nde Arnas'ın ismi Adana Bölgesi Sanıkları arasında yer alıyordu. MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası, 333 dava sonrası 7 Nisan 1987'de kapandı.

Photo1708514221