Siyaset Bilimci Doç. Dr. Derya Kömürcü, İYİ Parti merkezli gelişen son durum hakkında yazdı. Kömürcü, “An itibariyle İYİ Parti, merkez parti olma iddiasından vazgeçmiştir.” değerlendirmesinde bulundu.

Sosyal medya hesabından son gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulunan Kömürcü’nün paylaşımları şöyle:

"AN İTİBARİYLE EN MUTLU SİYASETÇİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN"

Meral Akşener'in açıklaması ve İYİ Parti'nin aldığı yeni pozisyon cumhurbaşkanlığı seçiminin muhalefet tarafından kazanılmasını ciddi biçimde riske atmıştır. An itibariyle Türkiye'deki en mutlu siyasetçinin Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğuna şüphe yok.

Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusu dün gündeme gelmedi. En az 1 yıldır ciddi biçimde her düzeyde tartışılan bir konuydu. Aylar boyunca bu konuyu "masada hiç konuşmadık" yanıtıyla geçiştirip son düzlükte böyle bir kriz yaratmak iyi niyetle, millet iradesiyle açıklanamaz.

Dün "millet, beşten büyüktür" diyenler şimdi kendilerini milletin yegane temsilcisi ilan edip "bir, beşten büyüktür" diyor. Türk sağının tipik argümanı. Her türlü çoğul görüşe karşı gerçek milli iradenin tekil temsilcisi olma iddiası.

Akşener, Kılıçdaroğlu'na aday olmaması yönünde bir çağrı yapsa, bu bile bir şeydi. Ama o CHP içinden 3 ismi birbiriyle yarıştırmayı uygun gördü.

Kılıçdaroğlu'na karşı Yavaş ve İmamoğlu'na "aday ol" çağrısı yapmak, Erdoğan'ın ekmeğine yağ sürmenin ötesinde iki belediye başkanının da siyasi kariyerine suikast düzenlemektir. Onlara da iyi niyetle yaklaşılmadığını düşündürüyor.

Yavaş ve İmamoğlu'nun açıklama yapmakta gecikecekleri her dakika (daha önce Kılıçdaroğlu'yla ilgili söyledikleri ortadayken) sadece gelecekteki siyasi kariyerlerini etkilemez, seçimin kaybedilmesine de katkı sağlar.

"İYİ PARTİ, MERKEZ PARTİ OLMA İDDİASINDAN VAZGEÇMİŞTİR"

An itibariyle İYİ Parti, merkez parti olma iddiasından vazgeçmiştir. MHP'den ayrılan özüne dönüş yapmış, Cumhur İttifakı kurulmadan öncesi MHP'nin kopyası olmaya aday bir partidir. Siyasi yelpazedeki en yakın akrabası da Zafer Partisi'dir.

Fotoğraf: Evrensel