6 Şubat depremlerinin yıldönümüne 14 gün kalırken hala kayıp çocukların tartışma konusu. 50 binden fazla vatandaşın vefat ettiği depremlerde 14 gün sonra haber alınamayan çocuklar resmiyette ölmüş kabul edilecek.

Epstein Adası skandalının ardından çocukların kaçırılmış olması iddiaları ile  11 Ocak’ta Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kayıp çocuk iddialarının çarpıtma olduğunu ileri sürdü. Göktaş şunları sarf etti:

“6 Şubat depremlerinin ardından çocukların kaybolduğu” iddiasıyla ilgili “Odağında çocukların olduğu bu dezenformasyon çabasına tekrar girişilmesini, çocuklarımızın bu kirli siyasete alet edilmesini en güçlü şekilde kınıyorum. 1912 çocuğumuzdan bir tanesinin bile kayıp olması durumunun söz konusu olmadığını tekraren ilan ediyorum”

6 ŞUBAT’TA ‘ÖLÜ’ OLARAK KABUL EDİLECEKLER

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği başta olmak üzere konuya mercek tutan STK’lara göre kayıp çocuklar var.  Haber alınamayan çocukların 1000'e yakın olduğu iddia ediliyor.  Depremin üzerinde bir yıl geçmesi nedeniyle arananlar ‘kayıp’ statüsünden çıkarılıp ‘öldü’ kabul edilecek.

Görüşmelerin ardından yapılan oylamada, İYİ Parti’nin grup önerisi  AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.