AKP'li Boğazlıyan Belediyesi, 6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş depremi için toplanan yardımları iddiaya göre marketlere sattı.  İlçe belediyesinin CHP Grup Başkanvekili Sinan Budak suç duyurusunda bulunarak bu durumu gündeme taşıdı. Belediye Başkanı Gökhan Coşar, suçlamaların doğru olmadığını, kendisini yıpratmak amacıyla atıldığını savundu.

"BOĞAZLIYAN BELEDİYESİ DEPREM YARDIMI" ARAMASINA YASAK!

Bu haberin ardından, Boğazlıyan Belediyesi, haber ve sosyal medya gönderileri için erişim engeli kararı aldırdı. Ancak, sadece iddialara yönelik paylaşımları değil, aynı zamanda Twitter ve Facebook'ta yapılan "Boğazlıyan Belediyesi" ve "Boğazlıyan belediyesi deprem yardımı" aramalarını da yasaklattırdı.

Free Web Turkey'den Ali Safa Korkut'un haberine göre; belediye, erişim engeli talebinde bulunduğu hesaplar arasında Sözcü Gazetesi, ABC Gazetesi, Artı Gerçek, Antakya Gazetesi, Nupel Haber ve konuyla ilgili haber yapan gazeteci Ersin Eroğlu'nun hesabı da bulunuyor. Belediye, Facebook ve Twitter paylaşımları için de erişim engeli istedi.

Boğazlıyan Sulh Ceza Hakimliği, belediyenin talebini kabul ederek, URL'leri eklenen haberler ve sosyal medya paylaşımları ile sadece isim ve kullanıcı adıyla belirtilen hesapların erişimini engelleme kararı verdi. Eğer Twitter ve Facebook, bu kararı uygularsa "Boğazlıyan Belediyesi" ile "Boğazlıyan belediyesi deprem yardımı" aramaları yapılamayacak ve ilgili hesaplara erişim sağlanamayacak.