TRABZON

Deprem bölgesinden Trabzon’a dönen itfaiye ekipleri çiçekle karşılandı

Kahramanmaraş’ta medyana gelen ve 10 ili etkileyen iki büyük deprem sonrası arama kurtarma çalışmalarına giden Trabzon Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekibi bugün Trabzon’a döndü. Ekip, vatandaşlar tarafından çiçeklerle karşılandı.

Abone Ol

Deprem bölgesinde mücadele eden ve birçok kişinin enkazdan canlı olarak kurtarılmasını sağlayan İtfaiye ekibini bugün mesai arkadaşları ve protokol tarafından coşkuyla karşıladı. 3 bin 200 personel ve 319 iş makinasının halihazırda deprem bölgesinde görev yaptığı açıklandı.

"EKİPLERİMİZ BÜYÜK BİR ÇABA VE ÖZVERİ İÇERİSİNDELER"

Karşılama töreninde konuşan Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, ekiplerin büyük bir özveri ile çalıştığını belirterek şunları söyledi:

"Afetin büyüklüğünü hepiniz biliyorsunuz. Çok geniş bir bölgede 10 ilimizi kapsayan böyle bir afette tabii ki kolay bir süreç değildi ama arkadaşlarımız büyük bir gayret ve özveriyle gittikleri o bölgede gerçekten o mücadelede cansiperane bir şekilde gece gündüz mücadele verdiler. Biz kendilerine geçmiş olsun diyoruz. Tekrar milletimizin başı sağ olsun diyoruz ve bu 9 gün süre boyunca gece gündüz demeden onlar orada mücadele verip tabiri caizse saniyelerin, saliseler bile çok önemli olduğu bir dönemde o canlıları kurtarma adına çok büyük bir çaba ve gayret içerisinde oldular. Şu an deprem bölgesinde Trabzon olarak arkadaşlar, tüm kurum ve kuruluşlarımızla şu an deprem bölgesinde bugün itibariyle 3.283 personelimiz görev yapıyor. Bu 3 bin 283 personelimiz bizim yine onlarca iş makinemiz ile şu an o bölgedeler ve toplamda bizim orada şu an bizim iş makinemiz, 319 iş makinemiz var. Yine aynı şekilde arkadaşlarımız gerek enkaz kaldırmada gerek farklı işlerde, orada kendilerine verilen görevleri yerine getiriyor. Trabzon olarak depremin olduğu ilk andan itibaren gerçekten müthiş bir seferberlik örneği gösterdik. Tüm kurumlarımızla, kuruluşlarımızla, odalarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla ve en önemlisi Trabzon’un en önemli marka değeri olan Trabzonspor’umuzun ile birlikte o göstermiş olduğumuz o gayret seferberlik inanın hepimizi çok duygulandırdı."

"KURTARDIĞINIZ HER CAN BÜYÜK BİR DEĞER"

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Atilla Ataman, Trabzonlu olmaktan gurur duyduğunu belirterek şöyle konuştu: 

"Bu şehir büyük bir şehir olduğunu, kıymetli bir şehir olduğunu bir kez daha canımız pahasına anlatırız. Filanca yerde çöken bir apartmanın enkazında çalışmaya değil, devam eden depremdeki enkazlarda çalışmaya gittik. Bu şehrin bir parçası olmaktan Sayın Valim valisi olmaktan ben deriz Belediye Başkan Vekili olmaktan büyük gurur duyuyorum, iyi ki Trabzonluyum. Trabzonspor’undan köydeki teyzesine kadar herkes 'evimiz evinizdir' kampanyasına o kadar sahip çıktılar ki TİKOM (Trabzon İletişim ve Koordinasyon Merkezi) kayıt almakta güçlük çekiyor. Sizde gidip orada kahramanlıklarınızı gösterdiniz. Kurtardığınız her bir can bu millet için büyük bir değerdir." 

Trabzon’a dönen ekipten itfaiye şefi Alaattin Sandıkçı ise şöyle konuştu:

"13 kişilik ekip yaptık. 3 araçla gittik. Zaman kaybetmeden yola çıktık. Ekipman ile tamamıyla hazırdık. Olumsuz hava koşulları nedeniyle yolumuzu uzatmak zorunda kaldık. Gece saat 12 gibi Adıyaman’a girdik ve işe koyulduk. İlk enkazımızda ses dinlemesi yapıp Ayhan ve Enes adındaki iki gencimizi kurtardık. Daha sonra bunları diğerleri takip ettik. Bunlar lütuf olarak görülmesin bunlar bizim güvenimiz. Büyükşehir Belediyemiz bizi hiç yalnız bırakmadı. Sürekli ihtiyacımız var mı diye sordular."