Arda Turan, Muslera, Emre Belözoğlu gibi futbol dünyasından tanınmış isimlerin adının karıştığı ve Seçil Erzan’ın tutuklu bulunduğu dolandırıcılık olayı ile gündeme gelen DenizBank’ın yönetimi, bütün şubeleri üzerinde denetim ve incelemelerini artırdı. Genel müdürlük uzmanları tarafından yapılan incelemeler sırasında bankanın Antalya Side Şube Müdür Yardımcısı  Utku E'nin hesabında olağan dışı hareketlilik tespit edilince müfettiş görevlendirildi. Banka müfettişleri, nisan ayı başında şubeye gelerek soruşturma gerçekleştirdi.

205 MİLYON LİRA BAŞKA HESAPLARA AKTARILMIŞ

Müfettişlerin yaptığı inceleme ve soruşturma sonucunda  Utku E’nin, 2021 yılından Nisan 2024’e kadar müşterilerin hesaplarından parça parça toplam 205 milyon lirayı tanıdığı kişilere aktardığı tespit edildi. Bu kişilerin daha sonra paraları, yeniden  Utku E'nin hesabına gönderdiği belirlendi.

MÜŞTERİLERİN HESABINDAN ÇALIP KRİPTODA BATIRMIŞ

Bankanın, suç duyurusunda bulunması sonrası Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldı.

Bu kapsamda İlçe Jandarma Komutanlığı JASAT Timi ekibi, şube müdürü Rahşan Eylem B, müdür yardımcısı  Utku E. ve 2 banka personeli ile  Utku E'nin yakın arkadaşı olduğu tespit edilen 4 şüpheliyi, 6 Nisan’da gözaltına aldı.

Şüphelilerden  Utku E.  ifadesinde; 2021 yılından bu yana müşterilerin hesabından fark edilmeyecek şekilde paraları alıp, arkadaşlarına gönderdiğini, daha sonra bu paraların kendi hesabına geri geldiğini, toplanan paraları yurt dışında sanal bahis sitelerinde ve kripto para borsalarında kaybettiğini söylediği öğrenildi.

Jandarmada işlemleri tamamlanan şüpheliler, 8 Nisan’da adliyeye sevk edildi. İfadeleri sonrası şüpheliler, tutuklandı.