CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ve Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü’ne bağlı yaklaşık 100 madenci, 6 Şubat’ta 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin meydana geldiği Kahramanmaraş’ta arama ve kurtarma çalışmalarına katıldı.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6’lık depremler, 10 ilde yıkıcı etki yarattı. AFAD’ın bugün (8 Şubat) saat 10.35 itibarıyla açıkladığı verilere göre Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde toplam 7 bin 108 vatandaş hayatını kaybetti, 40 bin 910 vatandaş yaralandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın dün aktardığı bilgilere göre, Kahramanmaraş’ta 1.243 kişi vefat ederken, 5.000 kişi de yaralandı.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, 6 Şubat’ta sosyal medya hesabından Türkiye Taşkömürü Kurumu’ndaki madencilerin arama ve kurtarma çalışmasına katılması yönünde çağrıda bulunmuştu.

Yavuzyılmaz ve Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğüne bağlı yaklaşık 100 madenciden oluşan arama kurtarma ekibi Kahramanmaraş’ta depremzedeleri kurtarmak için çalışmalarına devam ediyor.