Mücadelelerinde 1000’inci haftaya giren Cumartesi Anneleri, altı yıl sonra ilk defa bariyerlerin gölgesinde değil ‘hafıza mekan'larında anmalarını yaptı.

Kobani davasında 42 yıllık hapis cezası verilen eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 1000. hafta münasebetiyle Cumartesi Anneleri'ne mektup gönderdi.

Kayıp ailelerinin avukatlığını da yapmış olan Demirtaş, "Ant olsun ki bu topraklarda acı çeken tüm annelere; Kürt-Türk demeden tüm insanlarımıza barışı, özgürlüğü armağan etmeden asla durmayacağız. Tıpkı sizin gibi ve size layık olmak için direneceğiz" dedi.

Selahattin Demirtaş'ın Cumartesi Anneleri'ne gönderdiği dayanışma mektubu şöyle:

"Çok Kıymetli Cumartesi Anneleri, Cumartesi Aileleri

İçeride de olsak dışarıda da siyasetçiler olarak sizin karşınızda mahcubuz. Halen sizin acılarınızı dindiremediğimiz için mahcubuz. O meydanı size kapatan, sizi gazlayan, coplayan zihniyetten hesap soramadığımız için mahcubuz.

Ama bilin ki sizlerle birlikte her daim daha umutlu, daha dirençliyiz. Ant olsun ki bu topraklarda acı çeken tüm annelere; Kürt-Türk demeden tüm insanlarımıza barışı, özgürlüğü armağan etmeden asla durmayacağız. Tıpkı sizin gibi ve size layık olmak için direneceğiz.

Bininci haftada Galatasaray Meydanında fiziken aranızda olmasak da kalbimiz, ruhumuz sizinledir.

Hepinizin ellerinden, yangın yerine dönmüş yüreklerinizden öpüyorum.

Özgür yarınlarda görüşeceğiz elbette.

Selahattin Demirtaş
Edirne Cezaevi"