Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, son zamanlarda kendisine yönelik eleştirilere ilişkin sosyal medya hesabından yanıt vererek, "Mahallenin "delisi, popülisti, tek adamı, sinmişi" ya da karşı mahallenin "teröristi, katili" olarak yaftalanmayı göze alıyorum" dedi.

Demirtaş'ın Mersin'deki karakol saldırısına ilişkin kınama mesajı ilk anda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından hedef alınmıştı. PKK, saldırıya yönelik kınama mesajlarını 'sindirilmişlik' olarak tarif etmişti. Öte yandan Demirtaş, açıklamaları partisinin önüne geçtiği yönünde eleştiri alıyor. Demirtaş'a yapılan bir diğer eleştiri de cezaevi koşulları ve bulunduğu pozisyonun Türkiye siyasetini yorumlamaya yeterli olmadığı. 

Demirtaş Twitter'dan şu ifadeleri kullandı:


"Milyonların sessiz barış çığlığını hücremden duyuyorum, halkın duygularının tercümanı olmaya çalışıyorum.

Elbette bunun bedelleri oluyor. Mahallenin "delisi, popülisti, tek adamı, sinmişi" ya da karşı mahallenin "teröristi, katili" olarak yaftalanmayı göze alıyorum.

Konforlu alanlarından "siyaset" yapanların çıtları çıkmasa da, tek başıma bile kalsam inandığım doğruları savunmaktan asla vazgeçmeyeceğim. Tarih hepimizi, söylediklerimiz ve sustuklarımızla yargılayacak bir gün. "

Demirtaş aynı gün Twitter'dan yaptığı bir önceki paylaşımında ise şu ifadeleri kullanmıştı:

"Demokratik siyasette ısrar ve barış politikası, bizim için ilkeseldir. Kimse geri adım atmamızı beklemesin.

Her koşulda ilkelerimizi savunacak, halkın demokratik çözüm ve barış isteğini tüm olanaklarımızla, gür sesle söylemeyi sürdüreceğiz.

Faşizmi yıkacak, mutlaka kazanacağız."