BirGün gazetesi, kamudan aldığı ihaleler ile bilinen Demirören Holding, 100 bin liralık tazminat davası açtı. Gazeteye bu sefer de Kalyon Holding dava açtı. Kalyon Holding, altı haberde geçen ‘5’li Çete’ ibaresi nedeniyle 300 bin TL tazminat talep etti.

Haberlerde kamuoyunun yanıltıldığı iddia edilen dava dilekçesinde şu ifadeler kullanıldı:

“Davalının (BirGün) gerçekleştirdiği beyanlar tamamen Müvekkil’i zan altında bırakır niteliktedir. İlgili ifadeler çerçevesinde Müvekkil aleyhine senelerdir sistematik bir şekilde devam ettirilmekte olan, rencide edici ve kamuoyu nezdinde itibar ve değere gölge düşürücü eylemlerde bulunulmaktadır. İşbu eylemlerle, ‘BEŞLİ ÇETE’ ibaresiyle, gerçek dışı suç isnat edici yakıştırmalarda bulunulmakta, kamuoyu haksız yere yanıltılmaktadır. ‘BEŞLİ ÇETE’ ibaresi altında, kamuoyu karşısında periyodik olarak itibar ve değere gölge düşürmek, yolsuzluk yapmakla suçlamak ve bunu yaparken de Müvekkil’i kamuoyu karşısında yargılamak ve infaz etmek eylemlerini dava konusu içeriklerle sürdürmüştür.”

Ayrıca dava dilekçesinde Kalyon Holding’in yaptığı projelerden de övgüyle bahsedildi ve şu ifadeler kullanıldı:

“Müvekkil, İstanbul Havalimanı Projesi, Başakşehir Stadyumu İnşaatı, Bakırköy Adalet Sarayı, Kuzey Marmara Otoyolu ve ülkemize değer katan nice projeyi hayata geçirmiş, Türkiye Cumhuriyeti’ne katma değer hususunda oldukça katkı sağlamıştır. Aynı şekilde Müvekkil, yurtiçiyle sınırlı olmaksızın Rusya, Katar, Arnavutluk, Suudi Arabistan gibi birçok ülkede Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil eden projeler geliştirmiştir. Keza Müvekkil, iş dünyasında sergilediği yüksek sorumluluk 2 bilincini toplumsal gelişime de yansıtmış, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Kalyon Kültür’ü kurmak suretiyle sosyal sorumluluk projelerine de imza atmıştır.”

Yayımlanan her haber için 50 bin, toplamda 300 bin TL tazminat talep edildi. 6’ncı Asliye Ticaret Mahkemesi görülecek olan davanın ilk duruşması 21 Mayıs’ta.

Davaya konu olan ilgili haberler ise şöyle:

Screenshot 2024 01 12 At 17 11 46 Demirören’in Ardından Kalyon Holding De Birgün’e Tazminat Davası Açtı