Ziraat Bankası, kaynak çeşitliliğini artırmak amacıyla Çin Eximbank'tan 400 milyon dolar ve 700 milyon dolar yuan tutarında, üç yıllık, iki dilimden oluşan bir kredi sağladı. Banka, stratejisi çerçevesinde Çin ile karşılıklı dış ticareti geliştirmeyi hedefliyor. Yapılan açıklamada, kredinin üç yıllık ve iki dilimden oluştuğu belirtilerek, kaynak çeşitliliğinin artırılması amacıyla Çin EXIM Bank ile yapılan anlaşmanın bir parçası olduğu vurgulandı.

Demirören'den yıllardır kredi ödemesini almayan Ziraat'in açıklaması şöyle:

"Bankamız, yerel para dilimi de içeren söz konusu kredi anlaşmasından elde edilecek fonlama ile başta ihracatçılarımız olmak üzere ülkemizin ekonomik gelişimi için öncelikli olan tüm sektörlere katkı sağlamaya ve ekonomik değer üretmeye devam edecektir.

Bankamız son yıllarda attığı adımlarla, uluslararası finans kuruluşları ile yakın iş birliğini sürdürerek, dış finansmanda derinleşme ve çeşitlendirme stratejisini uygulamaya devam etmektedir. Ülkemizde uygulanan politikalar ve artan kredibilite ortamında gelişen ve güçlenen Türkiye ekonomisine desteğimiz, sorumlu, etkin ve sürdürülebilir bankacılık anlayışı doğrultusunda önümüzdeki dönemde de kararlılıkla sürdürülecektir."