Mezopotamya Haber Ajansı'ndan Mehmet Aslan'ın haberine göre, seçim güvenliğine yönelik yoğun bir mesai harcayan DEM Parti, bugüne kadar 33 bölgede yaptığı incelemelerde toplam 54 bin 60 seçmenin 'usülsüz' biçimde kaydırıldığını tespit etti.

Çoğunlukla görevde asker ve polis olan bu seçmenlerin yanı sıra çok sayıda sivil seçmen de farklı bölgelere taşınmış durumda.

Boş arazi ve binalar da olmak üzere tek bir adrese binlerce polis ve askerin taşındığına yönelik çarpıcı tespitlerde bulunan DEM Parti yönetimi, söz konusu kaydırmaların olduğu ilçelerde seçim kurullarına itirazlarda bulundu.

İLÇELERE YAPILAN İTİRAZLAR GEREKÇESİZ REDDEDİLDİ 

DEM Parti'nin itirazları çoğunlukla seçim kurulları tarafından reddedilirken, sadece 222 seçmene yönelik itiraz kabul edildi. Bunlar da genelde sivillere yönelik itirazlar oldu. Asker ve polislere yönelik itirazlar reddedildi. 
 
İLÇELERDE SONUÇ ALAMAYAN DEM PARTİ YÜKSEK SEÇİM KURULUNA BAŞVURDU 
 

İlçe Seçim Kurullarının ezici çoğunlukla ret kararları vermesi üzerine ısrarını sürdüren DEM Parti yönetimi bu sefer YSK'ya başvurdu.

İki klasörü bulan itiraz dilekçesinde 28 bölgeye taşınan 53 bin 182 seçmenin tek tek bilgilerini de YSK'ya veren DEM Parti diğer bölgeler için de başvuru yapmaya hazırlanıyor.