Anayasa Mahkemesi, TİP Hatay Millevekili Can Atalay'ın tutukluluğu hakkında ikinci kez ihlal kararı verdi. Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi, yine Atalay'ı tahliye etmeyerek AYM'nin tebliğ edilen kararını Yargıtay'a gönderdi. Yargıtay, AYM'nin Anayasa'yı ihlal ettiğini iddia ederek açıkça kararı uygulamayacağını açıkladı. Yargıtay, ikinci kez Normlar Hiyerarşisi ihlal etmiş oldu.

Halkları Eşitlik ve Demokrasi (DEM) Partisi Sözcüsü Ayşegül Doğan, Atalay'a yapılan hukuksuzlukla ilgili açıklamalarda bulundu. Doğan, tüm siyasi partileri Yargıtay'ın yaptığı hukuksuzluğa karşı çıkması için çağrıda bulundu.

"HEP BİRLİKTE DUR DEMELİYİZ"

Doğan şunları dile getirdi:

"Yargıtay'ın Can Atalay, kararına şaşırmadık Yargıtay, malumu olanı,  fiili olarak Anayasasızlığa geçildiğini ilan etmiş oldu. Yargıtay, Anayasayı tümden yok saydı. O halde Yargıtay'ın verdiği bir kararın da hukuken hiçbir karşılığı yoktur. Bugün Can Atalay'a yaşatılanlar başka siyasi parti üyelerine de yaşatılabilir. Adaletsizlik yalnızca Kürtlere, Demokratlara ve Sosyalistlere yapılmıyor. Sınır tanımaz bir adaletsizlik ile karşı karşıyayız. Hep birlikte dur demeliyiz"