DEM Parti'de seçim hareketliliği sürüyor. Partide gerçekleşen ön seçimlerin ardından listeler belirlendi. 

DEM Parti'ye Mardin Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanlığı için aday adaylığı başvurusu yapan Ahmet Türk, dün yapılan ön seçimde yüzde 49 oy alarak diğer aday adaylarına fark attı. Ancak yüzde 50+1 barajını geçemediği için ön seçim 2'nci tura kaldı.

'İKİNCİ TURU ANLAMSIZ BULUYOR'

Gazete Duvar'dan Vecdi Erbay'ın haberine göre, bunun üzerine yapılması gereken 2'nci tur seçimlerden çekildiğini duyuran Ahmet Türk'ün avukatları Erdal Kuzu ve Tahar Erdem bu kararla ilgili açıklamalarda bulundu.

Türk'le görüştüklerini belirten Kuzu ve Erdem, şunları söyledi:

"Öncelikle Ahmet bey bütün Mardin halkına teşekkür ediyor. Ahmet bey ile kendisine en yakın aday adayı arasında yaklaşık 2 bin oy fark var. Yüzde 49 oy aldı. Dolayısıyla Ahmet bey delegasyonun iradesinin açık bir şekilde birinci turda gerçekleştiğini düşündüğünü ve diğer yedi erkek aday adayının toplamı kadar oy aldığını ve bu açıdan ikinci turu anlamsız bulduğu için bu açıklamayı yapma gereği duymuştur. Ahmet bey kendisini destekleyen Mardin halkına teşekkürlerini iletiyor."

İKİNCİ TUR ERTELENDİ

Ahmet Türk'ün çekilmesinden sonra Mardin Büyükşehir Belediyesi erkek aday adayları için yapılması gereken 2'nci tur seçimi ertelendi. DEM Parti kurullarının önümüzdeki günlerde Mardin için bir yol haritası belirlemesi bekleniyor. Kadın aday adayları için yapılan 2'nci tur seçimi ise devam ediyor.

Ahmet Türk barajı geçemedi, aktif siyasetten çekildi Ahmet Türk barajı geçemedi, aktif siyasetten çekildi