Eşbaşkan adaylarının belirleneceği yarınki halk oylaması için hazırlıkları tamamladıklarını belirten DEM Parti Van İl Eşbaşkanı Gönül Uzunay, delegeleri oylamaya çağırdı. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Van ve ilçelerinde belediye eşbaşkan adaylarını belirlemek için yarın halk oylaması gerçekleştirecek. Van’da halk oylaması 13 merkezde sandıklar kurulacak. 10 bine yakın delege, büyükşehir ve ilçe belediye eşbaşkan adayları ile belediye meclis üyelikleri için oy kullanılacak. Serhat bölgesinde ise, 30'u aşkın il ve ilçede sandık kurulması bekleniyor. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Van İl Eşbaşkanı Gönül Uzunay, demokratik bir yerel yönetimin oluşması için tüm delegeleri oy kullanmaya oylamaya çağırdı.   

‘KENTLERİMİZİ BİRLİKTE YÖNETELİM’

Gerçekleştirilecek ön seçimlerinin demokrasi ve iradenin tam sandığa yansımasında önemli bir katkı sağlayacağını belirten Uzunay, “DEM Parti Kurdistan ve Türkiye kentlerinde demokratik bir siyasettin öncülüğünü yapıyor. 31 Mart’ta gerçekleşecek olan yerel seçimlerde demokrasinin işlemesi için ön seçim gerçekleştiriyoruz. Van’da ise yarın ön seçim gerçekleşecek. Geleceğimizi ve bu karanlık dönemden çıkmak için kendimizi ve kentlerimizi birlikte yönetelim. Demokrasiye ket vurmak isteyen kayyımları kendi irademizle gönderelim. Halkımızın yarın seçme giderek oylarını kullanmalarını istiyoruz. İrademizi sandıkları yansıtalım ki bu talancı kayyım politikasına kentlerimizden gönderelim” dedi.

‘DELEGASYONLARI OY KULLANMAYA ÇAĞRIYORUZ’

Herkesin seçime gidip oyunu kullanması çağrısında bulunan Uzunay, sözlerini şöyle tamamladı: “Yarın Van merkez olmak üzere 13 ilçesinde oy kullanacak yerleri belirledik. Bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Bütün delegasyonumuza demokratik yerel yönetimler için sadığa gitmeleri ve oylarını kullanmalarını istiyoruz.”